Конфликт между две семейства в Горна Оряховица вдигна на крак полицията

От различни части на ведомството са пристигнали униформени, а причината е, че били установени огнестрелни оръжия - два автомата "Калашников"

Жандармерия
Жандармерия Източник: Zonanews

Напрежение в квартал "Калтинец" в Горна Оряховица. Предотвратен е конфликт на две фамилии от Русе и Велико Търново. На крак са вдигнати две областни дирекции на МВР - Велико Търново и Русе. От различни части на ведомството са пристигнали униформени, а причината е, че били установени огнестрелни оръжия - два автомата "Калашников", предава NOVA.

 

Разбирайки, полицията барикадира квартала и изземва оръжието. Спешно е бил активиран  спецотрядът към МВР.  Получен е сигнал, че единият клан е причакал с оръжие хора от другия, които са били тръгнали от Русе с 90 автомобила.

 

Още преди входа на Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и спецчасти. 30 от колите са били спрени още от русенската полиция, други 30 - около село Петко Каравелово, а последните 30 на КПП преди Горна Оряховица.

 

Според местни хора причината е скарване по телефон за пари. Над 150 души, пътуващи в автомобилите, са отведени в полицейското управление за даване на сведения. Съставени са им предупредителни протоколи. Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също ще бъдат разпитани. В един от тях е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени