Лидерът на ГЕРБ в Търново: Няма да подкрепим този бюджет, ако в него ги няма поименно разписани политиките на ГЕРБ (ВИДЕО)

Аз ще предложа разглобка на г-н Борисов, категорична бе Десислава Атанасова

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"От сутринта съм изслушал всички кметове. Абсолютно спокоен съм - бюджет в НС може да се приеме и без ГЕРБ. С една дума - ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, за Монтана това, за Търговище това, няма да се поддадеме повече. Знам какво ми казва парламентарната група с тази заплаха и аз ще се присъединя към тях. Нямаме зам.-министри. Не ни наричайте сглобка, няма да понасяме повече безобразията, които правят". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказването си пред Националното съвещание на ГЕРБ в историческото читалище "Надежда" във Велико Търново.

 

Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението и те са по-важни и от евроатлантизма - бюджетът и корупцията, добави той.

 

 

Томислав Дончев заяви, че днес са изправени пред избор, при това не лек. "Изправени сме кръстопът. Тази контракция на демокрацията може да не роди нищо, това е първият вариант, вторият е - нещата да продължат както досега, а това няма как да стане и влизаме в дискусията какъв е третият вариант - управляващите трябва да скъсат с рефлекса да провеждат политически репресии, защото той не е изчезнал. Трябва да имаме правителство, което не да му се радваме, а да работи. Уважаеми коалиционни партньори от некоалицията, време е да напуснете тези светове, които обитавате и да започнете да вършите нещо и да се държите възпитано", каза той. 

 

Дончев каза, че иска кметовете да работят, а не да са декоративни. Бойко Борисов заяви, че няколко дни вече се занимават с тази тема. "Всички кметове се изказаха, казаха си надеждите си и болките си. Като начало повече не трябва да ни наричате сглобка. Не виждам в тази превърала се в цинизъм дума нищо добро", заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му те стоят в нея, защото се държи ясна посока в този несигурен свят на война. "Има страховит медиен аршин", каза той. 

 

"Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ, защо бе създаден ГЕРБ. Хората пак ни избраха. Няма едно посадено дръвче извън това, което ние сме оставили. Консервативна център дясно партия сме. На глас сме изричали, че няма да вдигаме пенсиите преди изборите, защото трябва да имаме бюджетен излишък. Слагали сме такива като Симеон Дянков, които да ви казват "не, няма пари". Сега ни се предлага един бюджет, който абсолютно нериалистично е надут. Точно тези 3% дефицит днес са трите магистрали, няма ги. Ние държахме дефицитът на 0 и това е физиономия, колкото изкарате - толкова да прохарчите", обясни Борисов. 

 

С ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Няма едно дърво, вместо заводи - стъкло, навсякъде. Моля парламентарната група, това което е възможно за агроземеделието и соларните паркове - да се вдигнат на високо, иначе ние няма да участваме в това. Нямаме ги вече красивите поляни и паркове. Искам да се поправи.

 

Да се върнем на бюджета, от сутринта съм изслушал всички кметове. Абсолютно спокоен съм - бюджет в НС може да се приеме и без ГЕРБ. С една дума - ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, за Монтана това, за Търговище това, няма да се поддадеме повече. Знам какво ми казва парламентарната група с тази заплаха и аз ще се присъединя към тях. Нямаме зам.-министри. Не ни наричайте сглобка, няма да понасяме повече безобразията, които правят", отсече Борисов. 

Той е на мнение, че има висша корупция, свързана с петролни продукти. "Техен министър ходи с охрана, за да се пази от своите. Става дума за натиск, свързан с обществени поръчки. Само руски петрол, двойно, тройно повече руски петрол", обясни той. 

В бюджета трябва да има всичко, което кметовете са казали. Бюджетът да се преработи. Ако те го направят - ще имат една година бонус от нас. Когато има дефицити, те трябва да се изчистят, категоричен е лидерът на ГЕРБ. 

"Мисля, че отправихме ясни послания. Трите дами, които преговарят с колегите от ПП да им ги предоставят и да съобщат тяхната реакция, ние сме готови на всякакъв вариант, но не можем да излъжем хората", категоричен бе още той. 

 
Единственото добро на управлението е ясната евроатлантическа посока на страната, но всичко останало е в противовес с идеологията на ГЕРБ, посочи Борисов.


Оценката на нашата група е, че общата ни програма е неизпълнена. Моля г-н Борисов да даде нашата парламентарна група да не подкрепя данъците за бакшиш, донус - бонус, за отнемане на автомобили и на жилища. Очертава се най-лошото финансово управление от 25 години насам. Голям шлем от провали това ни очаква. 18 месеца е Асен Василев, 21 месеца е Спецов този екип обяснява как ГЕРБ краде по 8,5 млрд. на година, къде са те, защо не ги откриха. Това зяви Десислава Атанасова във Велико Търново по време на националното съвещание на ГЕРБ. 

 

ГЕРБ не се отказал от своя основен приоритет образовие. Нашата парлементарна група ме натовари с предложението да не приемаме мерките, които не са съгласувани предварително с ГЕРБ-СДС, каза още тя. Аз ще предложа разглобка на г-н Борисов, категорична бе Атанасова. 

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени