Над 400 ученици от Велико Търново показаха таланти в изкуствата и в спорта

Всички участници получиха грамоти със специално създаденото лого "Калейдоскоп на мечтите" и с пожелание все така упорито да следват своите мечти

Ученици
Ученици Източник: Пресцентър на МОН

Над 300 ученици от Велико Търново участваха в празник под надслов "Калейдоскоп на мечтите", организиран от Регионално управление на образованието – Велико Търново по Националната програма на Министерството на образованието и науката "Заедно в изкуствата и в спорта". Домакин на изявите бе най-голямото училище в областта СУ "Емилиян Станев".

 

Стартът бе даден със спортен празник и демонстративни изяви на 7 отбора по хандбал, футбол и баскетбол. Всеки тим разполагаше с около 20 минути, през които да покаже своите спортни умения. Спортистите бяха подкрепени от мажоретки на ОУ "Бачо Киро" и изпълнение танцов състав "Зумба Чика" на СПГИ "Д-р Петър Аладжов", също сформирани по програмата на МОН "Заедно в изкуствата и в спорта".

 

Домакините показаха своите умения в областите волейбол и хандбал с ръководители Анелия Николова и Звезделин Йончев. Едновременно с това в актовата зала на училището талантливи танцьори и певци превърнаха празника в истински цветен калейдоскоп. Групите представиха инструментални и вокални изпълнения на живо, народни танци и хора, азиатски танци и балет.

 

В изкуствата домакините се представиха с три групи – "Балет" с ръководител Ралица Николова, "Мозайка" с Маргарита Рачкова, и "Вокални изпълнения" с училищната група Emoji Kids с ръководители Мая Вивид и Ирена Трайкова.

 

Изключително атрактивни бяха петте ателиета от направление "Приложни и изящни изкуства", разположени във фоайето пред актовата зала, които също бяха част от празничния концерт. Имаше "Арт работилница" при СУ "Владимир Комаров с ръководител Лазаринка Ганчева, където се показваха умения при рисуването върху коприна.

 

Представено бе и ателие "Пролетна магия" на ПГСАГ "Ангел Попов" с ръководител инж. Зоринка Попхристова, специализирано в изработката на арт аранжировки от екоматериали – скандинавски мъх, цветя, дърво. В ателие "Вела Арт" на СУ "Вела Благоева" с ръководител Даниел Терзиев рисуваха платна и акварелен картон. В ателие "Керамика" на ОУ "П. Р. Славейков" с ръководител Гергана Пенова за изработвяха традиционната за района Търновска сграфито керамика.

 

Учениците в ателие "Изобразително изкуство" при ОУ "Св. Патриарх Евтимий" с ръководител Йоанна Манева показаха различни техники за рисуване – графика, живопис, линогравюраq акварел, правиха скица на човешка фигура и др. Всеки един от посетителите имаше възможност да се включи в дейността на ателиетата, изработвайки свое творение под вещото око на малките творци.

 

Всички участници получиха грамоти със специално създаденото лого "Калейдоскоп на мечтите" и с пожелание все така упорито да следват своите мечти. Празникът бе уважен от представители на Община Велико Търново, СБУ – Велико Търново, експерти от Регионалното управление на образованието, директори и учители от град Велико Търново и др.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени