Николай Нанков: Следващите 4 години ще са годините на Северна България

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че следващата година започва проектирането на пътния възел, който ще свързва магистрала "Хемус" и 4-лентовият път Русе - Велико Търново с урбанизираната зона на старата столица.

Николай Нанков и Даниел Панов
Николай Нанков и Даниел Панов Източник: ПП ГЕРБ

Цените на имотите в районите на Велико Търново и Ловеч трайно бележат засилен инвеститорски интерес покрай изграждането на АМ "Хемус". Амбицията на правителството е до средата на 2024 магистралата до Варна да бъде в експлоатация, подчерта водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков. Заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС от В. Търново и Ловеч и кмета на старата столица Даниел Панов - те се увериха в силния темп на строителството на аутобана. "Хубаво е, че това се случва със съвместните усилия на държавната и местната власт и с личното настояване на кмета на В. Търново Даниел Панов, който председателства и сдружението на общините. "Той ни убеди да начертаем на картата разширяването на пътя в района на с. Момин сбор, където магистралата ще се свързва с бъдещото трасе на АМ "Русе – Велико Търново и защити важността на тази транспортна връзка", подчерта Нанков.

 

АМ Хемус около В. Търново (3)

"Много дебати сме имали през годините, много хора си приписват заслугите днес, но изграждането на магистралите е резултат от интензивния диалог на кметовете с правителството. Аз лично многократно съм настоявал за трасето, което да е по-близо до Велико Търново, до Павликени, Стражица, Горна Оряховица, както и за пътя, който се проектира до Свищов. Вдигат се не само цените на имотите, но се засилва и инвеститорският интерес към региона", заяви Даниел Панов. 30% е ръстът на строителните разрешения, издадени от главния архитект на община В. Търново за тримесечието на 2021 г. спрямо същия период година по-рано. Този факт се отчита заради строителството на магистрала "Хемус", добави той.

 

"В рамките на този мандат бе наваксано значителното изоставане на северния район и в следващия мандат има ясен план за реализирането на всички стратегически пътни проекти на север от Стара планина", подчерта водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Ловеч. Следващите 4 години, по думите на Нанков, са годините на Северна България, а само след 8 години картата на икономическата активност ще бъде обърната в полза ва северните региони. Николай Нанков обърна внимание и на факта, че изграждането на тунела под Шипка само по себе си не би имало стойност без магистралата към Дунав, която ще бъде продължена до тунела със скоростен път между Велико  Търново и Габрово и връзка с магистрала "Тракия". 

 

АМ Хемус около В. Търново (2)

Кметът на Велико Търново подчерта, че следващата година започва проектирането на пътния възел, който ще свързва магистрала "Хемус" и 4-лентовият път Русе - Велико Търново с урбанизираната зона на старата столица. Той припомни, че за разширяването на трасето от изхода на Велико Търново до с. Момин сбор вече е възложено проектиране.

Още от "Велико Търново"

Педагози от Велико Търново пред ГЕРБ: Възвръщането на авторитета на българския учител е безспорно постижение

Програмата за Великотърновска област включва както изграждането на нови детски градини, така и значителни инвестиции за реновиране, за изграждане и развитие на училищна спортна база, за създаване на STEM центрове в училищата, които са новите средища за формиране на знания и съвременни умения

Прочетете повече прочетете повече

Николай Нанков: Следващите 4 години ще са годините на Северна България

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че следващата година започва проектирането на пътния възел, който ще свързва магистрала "Хемус" и 4-лентовият път Русе - Велико Търново с урбанизираната зона на старата столица.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени