Областната структура ДПС във Велико Търново подкрепи Пеевски, влиза в "Новото начало"

ДПС е г-н Пеевски, Доган е история, заявиха те

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Десетте общински структури на Движението за права и свободи в област Велико Търново се присъединяват към обявената от Делян Пеевски формация "ДПС - Ново начало". Решение за това е взето с мнозинство на разширен Областен съвет, съобщи БНР.

 

ДПС е г-н Пеевски, Доган е история, заявиха те. 27 от 33-мата членове на Областния съвет на ДПС са подкрепили предложение областната структура да подкрепи "ДПС - Ново начало" на предстоящите парламентарни избори. Решението ще бъде изпратено до Централното оперативно бюро (ЦОБ).

 

"Движението за права и свободи в област Велико Търново е живо, единно и целеустремено, въпреки разривите по горните етажи на партията", коментира председателят на областната партийна структура Гюнай Далоолу.

 

Той беше един от десимата областни лидери, изключени от ДПС с решение на почетния председател Ахмед Доган. "Ние сме устремени и съм убеден, че на тези избори "ДПС - Ново начало" ще се борим отново да бъдем трета политическа сила в областта, отново да имаме народен представител", заяви Далоолу.

 

Според общинския съветник и заместник областен председател на ДПС Сунай Мунков пред депесарите в областта от дълго време стоял въпросът: "Ние предатели ли сме, или сме предадени? Отговорът на всички беше, че сме предадени".

 

Водач на листата на ДПС за Велико Търново на последните няколко вота беше Йордан Цонев, който също подкрепя Пеевски. Сега обаче общинските структури искат за водач местен човек.

 

Поддръжници на Доган пък са председателят на областната младежка организация Санер Узунали и заместник областният управител Мастън Мастънов.

Още от "Велико Търново"

Инвестиционната програма за общински проекти е най-бързият възможен източник за инвестиции във ВиК инфраструктура

До 1 септември Община Горна Оряховица и всички общини в страната могат да приоритизират предложенията си и да кандидатстват за финансиране на ВиК проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени