По разпореждане на Сарафов досъдебното производство за пътния инцидент убил Ферарио Спасов е възложено на Окръжна прокуратура-Ловеч

Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвиняемия Н.П. по образуваното досъдебно производство

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: ПРБ

По разпореждане на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов досъдебното производство за тежкия пътен инцидент, при който на 11.11.2023 г. бе причинена смъртта на едно лице на главен път I-4 София-Варна в района на с. Шереметя, община Велико Търново, е иззето от Окръжна прокуратура-Велико Търново.

 

Ръководството и надзорът на разследването ще се извършва от Окръжна прокуратура-Ловеч. Това съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

 

Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвиняемия Н.П. по образуваното досъдебно производство без да са отчетени степента на обществена опасност на престъплението и други данни за личността на обвиняемия.

 

"В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването", се посочва в постановлението на и.ф. главен прокурор.

 

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени