Проф. д-р Костадин Ангелов: Приоритети са ни модернизацията на болниците и увеличаване на финансирането за доболнична помощ

Той отново припомни ангажимента на ГЕРБ за създаване на 30 мобилни медицински центрове

Проф. Костадин Ангелов в село Хотница
Проф. Костадин Ангелов в село Хотница Източник: ПП ГЕРБ

В програмата на ПП ГЕРБ е заложено, че държавните и общински болници и през следващите години ще разполагат със сериозно финансиране, за да продължи модернизирането им. Това заяви пред жители на село Хотница водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов.

 

Той отново припомни ангажимента на ГЕРБ за създаване на 30 мобилни медицински центрове, за да е достъпна здравната помощ дори до най-отдалечените и слабонаселените места в страната. На срещата с българи и британски заселници присъстваха и кандидат-депутатите Росица Димитрова, Георги Недев, както и кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

 

Срещата в село Хотница, Великотърновско
Срещата в село Хотница, Великотърновско Източник: ПП ГЕРБ

"До края на мандата всеки лекар ще получава месено по 3 средни брутни заплати, медицинските сестри – 2 средни брутни заплати, а санитарите - 1 средна брутна заплата, която трябва да стане 2000 лева. С ръста на БВП реално се залага годишно увеличение на бюджета на НЗОК с 500 млн. лева. Това ще даде възможност за увеличаване на броя на направленията в доболничната помощ, цените им, както и тези на първичния и вторичния преглед, които са единствените постъпления за ДКЦ–тата. Това ще реши въпроса със заплащането на личните лекари, за които досега имаше временни надбавки", обясни проф. д-р Костадин Ангелов.

 

Той увери присъстващите, че предвижданията на ГЕРБ са до 4 години средната заплата да стане 2000 лева, минималната - 1000, а минималната пенсия - 600 лева. "Реформата стартира и в образованието, и в социалната сфера и в здравеопазването. Няма значение кой на каква възраст е, всички българи имат нужда и от трите системи. Целта ни е така да продължи реформата, че всеки от тези три сектора да се развива и да е във взаимодействие с останалите", подчерта Росица Димитрова.

 

Хората благодариха на кмета на община Велико Търново Даниел Панов и на кмета на Хотница Десислав Йорданов, че е направен ремонт на покрива, резетите, полилеите на читалището, което на 1 ноември ще чества 125 години.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени