Проф. Костадин Ангелов: Груб полицейски произвол срещу ГЕРБ в Стражица

Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от така наречената милиционерщина, добави той

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: ПП ГЕРБ

За груб полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица алармира проф. Костадин Ангелов, който бе народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион в последните два парламента. По-малко от 24 часа след публична среща в понеделник /27 септември/ между симпатизанти на партията и жители на Стражица с кандидата за кмет Георги Бянов, подкрепен от ГЕРБ-СДС, присъстващи на събитието получават полицейски призовки да се явят в районното полицейско управление в града.

 

На срещата подкрепата си за Бянов заявяват проф. Костадин Ангелов, кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, доскорошният депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Николов, лекарката и общественичка д-р Емилия Георгиева и др. Сред присъстващите е и Димитър Панов, чиито единствени посещения в полицията са били за вадене на нова лична карта и за плащане на фишове. Не членува в партии, но одобрява кандидата за кмет, подкрепен от ГЕРБ-СДС. По време на срещата Димитър разговаря с проф. Костадин Ангелов по въпроси за здравната криза и липсата на адекватна реакция от страна на служебните правителства на Румен Радев.

 

Димитър Панов
Димитър Панов Източник: ПП ГЕРБ

На следващия ден Димитър Панов получава призовка да се яви в полицията. На въпрос каква е причината получава отговор, че е заради частичните местни избори в Стражица на 3 октомври, когато ще се избира кмет. "Дъщеря ми се разплака, жена ми се разтревожи, цяла нощ не съм спал – не знам дали ще ме арестуват, какво ще ме правят. Никога не съм престъпвал законите и не съм бил викан в полицията", сподели Димитър Панов.

 

"Това е изключително груб полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от така наречената милиционерщина и това се случва още от предишните избори. Всички симпатизанти на ГЕРБ обаче нека бъдат спокойни – ще осигурим защита и адвокат на всеки, който е притискан с такива тоталитарни похвати, тип Държавна сигурност", категоричен бе проф. Костадин Ангелов. Той попита това трябва ли да значи, че политическите срещи на всеки, който е опонент на Румен Радев, ще бъдат забранени. На подобен произвол, освен Димитър Панов, са били подложени още десетина души, присъствали на организираната от ГЕРБ среща.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени