Проф. Костадин Ангелов в село Дичин: Попитайте сегашните управляващи защо спряха мобилните екипи, защо забуксува ваксинационната кампания

Планирали сме създаването на 30 мобилни ваксинационни центрове, увери проф. Ангелов

Проф. Костадин Ангелов в село Дичин
Проф. Костадин Ангелов в село Дичин Източник: ПП ГЕРБ

Във великотърновското село Дичин благодариха на водача на листата на ГЕРБ-СДС и доскорошен здравен министър проф. Костадин Ангелов и на кмета на община В. Търново Даниел Панов за осигурените ваксини и мобилни екипи. Това е дало възможност на голяма част от жителите на населеното място да се защитят от COVID-19. "Разбрах че 80 процента от вас са ваксинирани. Това означава, че селото наистина има колективен имунитет, нека го направят и останалите, за да сте на 100 процента защитени", призова проф. Ангелов.

 

Той разясни на присъстващите планираното от ГЕРБ създаване на 30 медицински мобилни центрове, които ще преглеждат хората и ще правят изследвания на място. "Идеята за тяхното създаване не е да заместят Спешната помощ или профилактиката, а да контролират хроничните заболявания на хората в населените места, където няма поликлиники. Така медицината ще бъде там, където има нужда от нея", обясни бившият здравен министър.

 

Хората в селото, които не са успели да се ваксинират досега, попитаха д-р Ангелов защо са спрени мобилните екипи, които обходиха населените места в общината. "Попитайте сегашните управляващи защо това се случва, защо забуксува ваксинационната кампания, защо хора от чужбина идват в България да се имунизират, а ние оставаме далеч от колективния имунитет и то при положение, че сме осигурили всички видове ваксини и хората могат да избират от всички одобрени от ЕС препарати", коментира професорът.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени