Протест заради лошото състояние на пътя Сливен – Елена

През последните 2 години е в такова състояние, че линейките отказват да идват, каза кметът на село Стара река

Разбит път
Разбит път Източник: Zonanews

Десетки хора са на място, за да изразят недоволството си, че единствената и най-пряка връзка, е  в окаяно състояние. Преминават стотици автомобили, автобуси, линейки и това става все по-трудно.

 

Кмет на село Стара Река Николай Стефанов изрично заяви: "Този протест няма политически цели. Търпението ни се изчерпи. Това е най-пряката ни връзка със Сливен. През последните 2 години е в такова състояние, че линейките отказват да идват. Пожарни идват трудно. Скоро имахме случай с линейка, която се забави два часа и 20 минути, преди години е идвала за един час".

 

Един от протестиращите описа ежедневните проблеми, с които се сблъскват хората: "Искаме да се оправи този път, не може да се пътува, чупим си колите. Достъпът е много труден. Снабдителите на хранителните магазини не искат да идват. Искаме някой да каже кога ще започне ремонта".

 

Директор на ОПУ- Сливен инж. Митко Иванов потвърди, че пътят е в лошо състояние. "Има проект по ОПРР и ремонтът започва в сряда" - обеща той.

 

Проектът е за 27 км, 17 км са в Сливенско. Ремонтът ще трае 10 месеца, ще бъде ремонтиран пътят, водоскоците, предвидена е нова маркировка. Може би ще се работи паралелно, за да се изпълни срокът. Няма да се затваря пътя.

 

Въведено е ограничение за тежкотоварните автомобили, габаритът е малък и ще е отворен само за леки автомобили.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени