Пуснаха 24-годишният Начо, убил при катастрофа футболния треньор Ферарио Спасов

В интернет е публикувал клипове, на които шофира с над 260 км/ч., наскоро е заснет да отнася уличен стълб в Лясковец

Начо Пантелеев
Начо Пантелеев

С най-леката мярка за неотклонение пуснаха на свобода 26-годишния шофьор Начо Пантелеев, който с бял спортен мерцедес в събота блъсна и уби край село Шереметя известния футболен треньор Ферарио Спасов, съобщи NOVA. Шофьорът, който е от Лясковец, е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост.

 

Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установена с експертизи. Ферарио Спасов пътувал към Ловеч след двубоя от "В" група между "Локо" (Горна Оряховица) и "Левски" (Лом). Феро бе наставник на тима от крайдунавския град. Сигналът за катастрофата е получен в 16.40 ч., уточниха от полицията във Велико Търново. Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, буквално е бил изхвърлен в канавката от удара.

 

"Причинилият катастрофата е застигнал предно движещият се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията", каза Мария Ботева, главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР.

 

Футболният специалист почива на място. В бялата кола с пловдивска регистрация, леко са ранени младият шофьор и пътувалата с него жена. От МВР задържаха за 24 часа шофьора, причинил катастрофата.

 

Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни. NOVA научи, че той ще бъде пуснат на свобода с най-леката мярка - "подписка". В интернет е публикувал клипове, на които шофира с над 260 км/ч., наскоро е заснет да отнася уличен стълб в Лясковец.

 

"Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи това разследване. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на младия водач", каза Ботева. За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна.

 

"Това е човек, който винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано", каза Лъчезар Русев. Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начено на отбора в Монтана.

 

Под негово ръководство тимът печели първенството във втория ешелон и промоция в" А" група. Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води различни отбори в топ дивизията на страната.

 

Най-големите му успехи идват като треньор на "Литекс" (Ловеч). С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола наричаха треньора Феро.

 

Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно свързан с Ловеч.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени