С 1 милиард лева доизграждаме АМ "Хемус" и започваме АМ "Русе - Велико Търново"

Вече има и разрешение за първите 7.6 километра на новата магистрала, съобщи Андрей Цеков

Строеж на АМ "Хемус"
Строеж на АМ "Хемус" Източник: Zonanews

Подписано е разрешението за строеж на първите 7,6 километра от магистралата Русе – Велико Търново. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков пред членовете на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, цитиран от БНР.

 

В момента тече процедура по обнародването му в Държавен вестник и се очаква реалното строителство да стартира през следващата или най-късно по-следващата седмица. Сроковете за изготвяне на техническите проекти за останалата част от двата участъка от магистралата между Русе и Бяла и обхода на Бяла са март и април 2024 г., след което ще се влезе в процедура за издаване на разрешение на строеж и за тях.

 

"В бюджета за 2024 г. има заложени 1 млрд. лв. за магистрали. За доизграждането на АМ "Хемус" са заложени 100 млн. лв., които не са достатъчни. Средствата ще стигнат за завършване на строителството на участък 1 и за продължаване на работата по лот 2 и 3", каза регионалният министър в отговор на въпрос за доизграждането на АМ "Хемус".

 

 
 

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени