Събират опасни битови отпадъци във Велико Търново

Инициативата ще се проведе в три издания, като първото ще е още този четвъртък и петък

През октомври 2020 година огато събрани над 2 тона опасни отпадъци
През октомври 2020 година огато събрани над 2 тона опасни отпадъци Източник: Община Велико Търново

Нова кампания за събиране на опасни отпадъци, организират отново във Във Велико Търново, съобщиха от местната администрация. Кампанията е съвместна между Общината и великотърновска фирма. Инициативата ще се проведе в три издания, като първото ще е още този четвъртък и петък.

 

Пунктовете ще бъдат разположени до пазара в кв. "Бузлуджа" - 25 февруари от 10,00 до 16,00 ч. и на паркинга на ул. "Симеон Велики" (срещу МОЛ Велико Търново) - 26 февруари от 10.00 до 16.00 часа. Приемат се лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила. Може да се предава също излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, негодни за употреба батерии и акумулатори, стари гуми.

 


Община Велико Търново кани жителите на Старата столица да се включат в кампанията и да затвърдят своето високо ниво на екологична култура и отговорност. Последното издание на инициативата бе през октомври 2020 година, когато бяха събрани над 2 тона опасни отпадъци. 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени