Съюзът на лекарските асистенти и фелдшерите подкрепи проф. Костадин Ангелов

Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) вече е част от легалните професионално-съсловни организации на медицински специалисти

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: ГЕРБ-Велико Търново

Един от приоритети на ГЕРБ-СДС, както и личен – на проф. Костадин Ангелов, е разкриването на нови филиали за обучение на лекарски асистенти - фелдшерите. Това е част от цялостната концепция на ГЕРБ в сферата на здравеопазването – българите да бъдат здрави, а не излекувани.  


По мнението на проф. Ангелов, както и на негови колеги медици, очаква се още докато тече модернизацията на Спешната помощ да стане ясна нуждата на системата от голям брой лекарски асистенти. Тези специалисти ще са полезни и за това детското здравеопазване в детските градини и училищата да бъде качествено, всеобхватно и достъпно.


Работи се по нужните законодателни промени, които да доведат до отпадане на съществуващия в момента мораториум за разкриване на нови филиали на медицинските университети, в които да се обучават и лекарски асистенти. Набелязани са и необходимите решения, за да има диференциация и правилно внедряване на професията лекарски асистент в здравната система. 


От Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите изказаха своята подкрепа за проф. Костадин Ангелов. В най-голямата социална мрежа от организацията дадоха своята оценка: "Нека колегите във В. Търново уважат професионализма и високия морал на проф. Ангелов. Както той ни оцени и работи всеотдайно за диференцирането ни като отделна професия в отделна и независима съсловна организация. Защото всичко е, за по-добро здравеопазване".


Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) вече е част от легалните професионално-съсловни организации на медицински специалисти. Това беше и личен ангажимент, поет от проф. д-р Костадин Ангелов към фелдшерите и реализиран с подкрепата на ГЕРБ-СДС.

Още от "Велико Търново"

Инвестиционната програма за общински проекти е най-бързият възможен източник за инвестиции във ВиК инфраструктура

До 1 септември Община Горна Оряховица и всички общини в страната могат да приоритизират предложенията си и да кандидатстват за финансиране на ВиК проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени