Шестима кметове срещу парашутист на Гроздан Караджов във Велико Търново

Новоопределеният след конкурс, организиран от министерството, управител има 2 години до пенсия, а собствената му фирма е с лоши финансови резултати

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: РБ

Шестима от най-влиятелните кметове във Великотърновска област стопираха общото събрание на съдружниците във "ВиК Йовковци", съобщава вестник "Борба". На него в длъжност трябваше да встъпи определеният за нов управител бивш кмет на Харманли и шеф на водната компания в Хасково Атанас Стоев.

 

Градоначалниците на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, на община Лясковец д-р Ивелина Гецова, на община Павликени инж. Емануил Манолов, на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров, на община Златарица Михаил Ганев и община Сухиндол инж. Пламен Чернев са изпратили протестно писмо срещу назначението до министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

 

Насроченото за 14-и общо събрание на компанията е отменено. Мотивите на кметовете, чиито общини са акционери във „ВиК Йовковци“, са, че новоопределеният след конкурс, организиран от министерството, управител Стоев не е запознат изобщо с основните проблеми на местния ВиК сектор и не се ползва с доверие от съдружниците, а въпреки опита си ръководената от него фирма от сектора в родния му град е била с лоши финансови резултати.

 

Шестимата кметове смятат избора на Стоев за неудачен, тъй като новият шеф не е подготвен да се справя с работата си във Великотърновския регион. По неофициална информация хасковлията има само две години до пенсия и едва ли за този период би могъл да разгърне потенциала си, а по-скоро ще бъде устроен на авторитетен добре платен пост.

 

Държавата притежава 51% от местното ВиК, а останалите 49% са притежание на общини от региона, сред които обаче не е старопрестолната. След аргументираното възражение от страна на голяма част от съдружниците се очаква министърът да назначи временно изпълняващ длъжността и да проведе нов конкурс за управител при променени критерии, чрез които да се защити интересът на жителите на региона.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени