Спряха машинното гласуване във Велико Търново

Проблемът е технически

Спряха машинното гласуване във Велико Търново
Спряха машинното гласуване във Велико Търново Източник: Times.bg

Машинното гласуване в област Велико Търново е преустановено, съобщи говорителят на ЦИК - Таня Цанева. По-рано РИК-Велико Търново препоръча на избирателите от Четвърти многомандатен избирателен район да ползват хартиените бюлетини, заради софтуерен проблем при подреждането на кандидатите в една от листите при машинното гласуване. Председателят на РИК Десислава Йонкова посочи, че сигнал за проблема е получен тази сутрин от една от коалициите, регистрирани за участие в изборите. Проверен е на място и е установено, че сигналът е основателен. 

 

Според Йонкова от фирмата, отговорна за машинното гласуване е получено уверение, че въпреки размяната на имената спрямо номера на преференцията, ако се гласува за номера той ще бъде зачетен в края на гласуването. Тя подчерта, че проблемът е технически. Други сигнали за нарушения в изборния процес във Великотърновска област засега не са постъпвали, уточни тя. Вчера около 10 машини не са били в техническо добро състояние, към момента няма проблеми с машините. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева по време на брифинг.

Още от "Велико Търново"

Педагози от Велико Търново пред ГЕРБ: Възвръщането на авторитета на българския учител е безспорно постижение

Програмата за Великотърновска област включва както изграждането на нови детски градини, така и значителни инвестиции за реновиране, за изграждане и развитие на училищна спортна база, за създаване на STEM центрове в училищата, които са новите средища за формиране на знания и съвременни умения

Прочетете повече прочетете повече

Николай Нанков: Следващите 4 години ще са годините на Северна България

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че следващата година започва проектирането на пътния възел, който ще свързва магистрала "Хемус" и 4-лентовият път Русе - Велико Търново с урбанизираната зона на старата столица.

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени