Спряха машинното гласуване във Велико Търново

Проблемът е технически

Спряха машинното гласуване във Велико Търново
Спряха машинното гласуване във Велико Търново Източник: Times.bg

Машинното гласуване в област Велико Търново е преустановено, съобщи говорителят на ЦИК - Таня Цанева. По-рано РИК-Велико Търново препоръча на избирателите от Четвърти многомандатен избирателен район да ползват хартиените бюлетини, заради софтуерен проблем при подреждането на кандидатите в една от листите при машинното гласуване. Председателят на РИК Десислава Йонкова посочи, че сигнал за проблема е получен тази сутрин от една от коалициите, регистрирани за участие в изборите. Проверен е на място и е установено, че сигналът е основателен. 

 

Според Йонкова от фирмата, отговорна за машинното гласуване е получено уверение, че въпреки размяната на имената спрямо номера на преференцията, ако се гласува за номера той ще бъде зачетен в края на гласуването. Тя подчерта, че проблемът е технически. Други сигнали за нарушения в изборния процес във Великотърновска област засега не са постъпвали, уточни тя. Вчера около 10 машини не са били в техническо добро състояние, към момента няма проблеми с машините. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева по време на брифинг.

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени