Стотици мотористи, облечени като Дядо Коледа, обиколиха Търново за благотворителност

Стотици мотористи, облечени като Дядо Коледа, обиколиха Търново за благотворителност

Мотористи като Дядо Коледа
Мотористи като Дядо Коледа Източник: Скрийншот видео кадър

Нестандартна благотворителна инициатива навръх Коледа във Велико Търново. Стотици мотористи обиколиха улиците на града, облечени като Дядо Коледа.  "Включваме се за настроение, включваме се, за да зарадваме хората, младите най-вече. Еуфорията е голяма, ето, виждате, идват още Дядо Коледовци да се включат в кампанията", каза мъж, костюмиран като Дядо Коледа.

 

С част от даренията ще бъде подпомогнато и лечението на Анна Паздеркова, която е с детска церебрална парализа и Стоян Момев, който страда от онкологично заболяване. "Ще разделим средствата между тях двамата, за да може да помогнем малко и да дадем надежда, тя кара хората да вярват още и още и ще достигнат сумите, от които имат нужда", обясни организаторът Георги Недев пред Bulgaria ON AIR.


Мотористите ще зарадват и деца от социалните центрове, които са в неравностойно положение.  "Всяка година обикаляме всички деца от нашите социални центрове и им носим лакомства,  когато  имаме повече събрани средства, им купуваме различни неща, от които имат нужда в домовете, където те живеят", добави Недев.

 

"Събираме парички за децата по домовете и за нуждаещи се деца от Велико Търново, които страдат от различни заболявания", посочи Денислава Йовчева, облечена като Снежанка. Тази година в шествието се включи и специална коледна шейна, която е украсена от деца без родители.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени