Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен процес

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Грипна епидемия
Грипна епидемия Източник: Zonanews

Още три области на страната обявяват грипна епидемия. Във Велико Търново временните противоепидемични мерки влизат в сила от утре – 30 януари и ще важат до 5 февруари. В Шумен епидемия ще бъде обявена на 31 януари и ще е в сила до 7 февруари, а в Перник от 31 януари до 9 февруари. Припомняме, че от утре влиза в сила и обявената епидемия за област Ямбол.

 

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и училища се провежда стриктен ежедневен филтър.

 

В област Пазарджик и област Варна се преустановява и присъственият учебен процес в срок от 31 януари до 5 февруари включително. Децата няма да посещават присъствено учебни и извънкласни занимания и в област Перник.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени