Велико Търново вече разполага с хеликоптерно летище за спешна медицинска помощ по въздух

Зам.-министър Натова  обясни, че до момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе

Велико Търново вече разполага с хеликоптерно летище за спешна медицинска помощ по въздух
Велико Търново вече разполага с хеликоптерно летище за спешна медицинска помощ по въздух Източник: Пресцентър на МТС

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София. То се намира в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. В рамките на церемонията първият медицински хеликоптер направи демонстрационно кацане на новопостроеното съоръжение.

 

Зам.-министър Натова  обясни, че до момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе. Тя добави, че до края на месеца ще приключи задължителната обучителна програма на шестимата пилоти на българския хеликоптер.

 

По думите й спешната медицинска помощ по въздух не е просто един от всичките проекти, които изпълнява Министерството на транспорта и съобщенията. Той е кауза, свързана със спасяването на човешки животи.

 

Участие в събитието взеха още зам.-министърът на здравеопазването Петко Стефановски, кметът на Велико Търново Даниел Панов, председателят на Комисията по здравеопазване в НС Костадин Ангелов, областният управител Ивайло Здравков, народни представители и др.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени