Великотърновско училище остана без част от покрива си заради бурята, регионът се възстановява

В Шереметя са унищожени и повредени стотици автомобили от десетте автокъщи в селото

Градушка
Градушка Източник: Zonanews

Велико Търново и регионът се възстановяват след силната буря вчера, предаде агенция "Фокус". Градушката придружена със силен вятър и дъжд удари града и съседни села, като стихията продължи около 20 минути. На места ледените късове бяха големи колкото яйца.

 

Села останаха без ток за часове, но към тази сутрин електричеството е възстановено навсякъде. Няколко дървета паднаха върху коли в старата столица, като в един пт автомобилите е имало и момиче, което за щастие не е пострадало. Данни за ранени след бурята хора няма.

 

Училище във Велико Търново преустанови занятия днес, тъй като част от покрива на сградата беше отнесен. В СУ "Вела Благоева" пораженията ще бъдат оценени още днес и отстраняването им ще започне незабавно, увери директорът Ангел Янчев. Дворът на сградата вече е обезопасен с предпазни ленти, които не позволяват преминаване. Демонтирането на компрометираната част от покрива започва.

 

Още късно снощи кметът на Велико Търново Даниел Панов свика заседание на Общинския кризисен щаб. Създадена бе нужната организация и бяха набелязани мерките за отстраняване на щетите. Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" и "Гражданска защита" премахваха падналите близо 40 дървета през цялата нощ. Започна и извозването на купчините с клони, като за днес е планирано и почистване на шахтите, в които има наноси и листа, довлачени от голямото количество вода.

 

През деня три комисии, сформирани със заповед на кмета Панов, ще посетят всички райони на града и населени места, от които има подадени сигнали за щети. Най-пострадали са селата Шереметя, Арбанаси, Драгижево и Церова кория. Навсякъде има компрометирани фасади на къщи и пробити покриви. В Шереметя са унищожени и повредени стотици автомобили от десетте автокъщи в селото.

Още от "Велико Търново"

Борисов в Търново: Има ли правителство, лично се ангажирам да се погрижим за бързото изплащане на обезщетенията след гра

Други години тук щяха да са поне двама министри - социален, транспортен. И щяха да останат, за да решат въпроса, добави бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Росица Димитрова: "Недопустимо е заради незрели политически  експерименти да страдат най-уязвимите хора в обществото н

Едно от първите неща, за които Димитрова ще работи в новия парламент, е да бъде отворен Законът  за социалните услуги в частта за асистентската подкрепа и грижата за хора в нужда в домашна среда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени