ВТУ: Уволнихме доц. Милен Михов, кандидат за президент на ВМРО, защото фалира университета

Сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата, добавят от ВТУ

Великотърновски университет
Великотърновски университет Източник: ВТУ

Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов в момента не работи във Великотърновския университет. Уволнен е дисциплинарно "за уронване на престижа на Университета". Това посочват в официална позиция на сайта и фейсук страницата от Ректората. От ръководството на вуза били изненадани, че кандидат-президентът е представен като доцент от ВТУ. "Сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата", се казва в позицията.

Милен Михов
Милен Михов Източник: Facebook

Ето и цялата позиция на ръководството на ВТУ, публикувана на страницата на университета във Фейсбук:

Уважаеми журналисти, моля да проверявате информацията, която поднасяте на своите читатели и зрители, за да не се налага да ви опровергаваме за пореден път публично!
С голяма изненада чухме, видяхме и прочетохме, че кандидатът за президент на партия ВМРО Милен Михов е представен като доцент от ВТУ. Истината е, че в момента НЕ работи във Великотърновския университет, тъй като е уволнен дисциплинарно за уронване на престижа на Университета. Сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата. Ето защо:
- За нарушение на ЗВО, чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1999 г., в сила от 02.07.1999 г.) Членовете на академичния състав са длъжни: (изм. - ДВ, бр. 48 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 17 от 2020 г.) да съблюдават научната и професионалната етика, да не провеждат политическа или религиозна дейност във висшето училище.
- За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за проваляне на Общото събрание на Университета чрез ръководените от него партийни структури на ВМРО, в частност Студентския съвет.
- За създаване на международен проблем с Р Италия и нейни граждани, които се обучават дистанционно в Центъра за квалификации във ВТУ.
- За квалификацията "Мафия", публично, в изказване на пресконференция за медиите, към партньорите на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет "Пегасо", и въвличане на страната ни в международен скандал.
- За използване на служебното положение и за възпрепятстване в Комисията по образование в НС решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.
- За обидни изказвания в НС срещу ректора, ректорското ръководство и ВТУ, за опит да се опетни честта и достойнството на преподавателите в Университета.
- Като помощник-ректор на ВТУ в периода 2007–2015 г. е отговорен за фактическия фалит на Университета (над 6 милиона дълг).
- За обръчите от фирми, свързани с ВМРО, довели до огромни загуби на ВТУ и участвали във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.
- За подстрекателство и организиране на поредица от запори на сметките на ВТУ (като правило преди големи национални празници и в края на годините) в опит да се създадат проблеми на ръководството на Университета и невъзможност да се изплащат работните заплати.
- За опит за незаконна намеса, в качеството му на народен представител, при образуването и воденето на дела по негови сигнали срещу ректора на ВТУ.
- За възпрепятстване на опитите на ръководството да реализира редица проекти в интерес на работата и за справянето с финансовата криза.
- Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията ВМРО създаваха на всички фирми, които се опитаха да работят с ВТУ за излизане от кризата.
- За организиране на поредица от поръчкови проверки, лично и чрез свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във фалита на Университета.
От Ръководството на ВТУ

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени