Започва подмяната на амортизираната водопроводна мрежа във Велико Търново

Община Велико Търново получи един милион и шестстотин хиляди лева от Регионалното министерство за подмяна на водопроводната мрежа на 20 улици в стария град и по основните туристически маршрути

Подмяната на старите етернитови водопроводи, при които загубата на питейна вода е над 80 %, е наложителна преди предвидения ремонт на павираната настилка и доизграждането на нови улици в старинната част на Велико Търново. Обектът се финансира чрез програмата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подпомагане на общините в България, със средства от държавния бюджет при реализирането на инвестиционни проекти за реконструкция, модернизация и изграждане на водоснабдителни системи и съоръжения за подобряване на водоснабдяването на населените места.

Планиран е основен ремонт или пълна подмяна на 4462 метра от водопроводната мрежа и сградните отклонения на 20 улици в най-високата част на квартал "Варуша" и в най-ниската около крепостта "Царевец". Очаква се ценовите оферти да бъдат отворени в края на този месец, а работата да започне още през пролетта.

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени