Засега парното в Бургас и Велико Търново няма да поскъпва драстично

Цената на парното във Велико Търново обаче ще остане най-висока в страната, защото дружеството купува газ през посредник, а не директно от държавната "Булгаргаз"

Парно
Парно Източник: Zonanews

Топлофикациите във Велико Търново и Бургас ще ревизират исканията си за драстично поскъпване на парното, като исканото увеличение ще бъде по-ниско от обявеното пред Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщава БНТ.


Двете топлофикационни дружества поискаха вдигане на цената на парното съответно със 178 и 128%. Във Велико Търново цената на парното и топлата вода трябва да скочи от 131 лв. на 366 лв. за мегаватчас, а в Бургас - от 94 лв. на 199 лв. за мегаватчас.


От ръководствата на топлофикациите в Бургас и Търново обаче успокояват, че драстично поскъпване на парното и топлата вода все пак няма да има. А подадените заявления, публикувани на сайта на КЕВР, били прогнозни.


Цената на парното във Велико Търново обаче ще остане най-висока в страната, защото дружеството купува газ през посредник, а не директно от държавната "Булгаргаз". В Бургас пък изчисляват, че поскъпването на отоплението няма да бъде с двуцифрен процент.

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени