Жителите на село Драганово излязоха на протест заради цената на водата

Според жителите на селото, на всичко отгоре, водата там е канцерогенна

Село Драганово, област Велико Търново
Село Драганово, област Велико Търново Източник: Сайт на Драганово

Жителите на с. Драганово излязоха на протест. Причината - заявката за по-висока цена на водата. "Това е подготовка за унищожаване на българското население. Аз плащам 16 кубика вода всеки месец, но липсва качество на услугата", заяви един от протестиращите, пред NOVA.

 

Кметът на селото потвърди думите му и припомни многократните аварии преди няколко години, оставили жителите на Драганово без вода през лятото. Според протестиращите водата в селото е канцерогенна, това доказват и изследвания.

 

Преди година жителите на селото отново излязоха на протест, като тогава затвориха пътя Русе-Велико Търново. "Това е сериозен проблем. В случая с Велико Търново доставчикът не е изпълнил 11 от 30 показатели за качество". Това заяви в студиото на "Здравей, България" омбудсманът Диана Ковачева.

 

"Средно загубите на вода за страната 63%. Има места като Шумен и Разград, където това число достига до 83%", каза още Ковачева. По думите й "трябва да стане ясно каква е причината да няма подобрение на качеството на водата през годините, а цената да се повишава непрекъснато". Повечението на водата между между миналата и тази година е 54%, поясни омбудсманът.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени