Ефективни наказания за извършители на грабеж над пенсионер в с. Карбинци

Те му отнели крупна парична сума – 20 000 лева, 10 000 евро, 1 000 британски лири, и златни изделия

Присъда
Присъда Източник: Zonanews

Районна прокуратура – Видин приключи делото срещу трима извършители на грабеж с наложени ефективни наказания. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

 

През нощта на 10.04.2022 г. 77-годишният И.И. бил нападнат в дома му в с. Карбинци, община Димово. Извършителите на грабежа го вързали с въже за табла на легло, и му отнели крупна парична сума – 20 000 лева, 10 000 евро, 1 000 британски лири, и златни изделия. Общият размер на причинената на пострадалия щета е 44 065 лева.

 

В хода на проведеното разследване на престъпното деяние извършителите му са били установени – Р.И. (на 41 години), С.К. (на 40 години) и С.А.К. (на 27 години). Тримата са осъждани.

 

Наказанието от 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода" при "строг" режим на изтърпяване е наложено на С.А.К. Същото наказание ще изтърпява С.К., но при "общ" режим. Техният съучастник – Р.И., е с наказанието "лишаване от свобода" за срок от 10 месеца при "общ" режим на изтърпяване.

Още от "Видин"

Росица Кирова: Антикорупционното законодателство бе прието от ГЕРБ, БСП, БВ – никъде не виждаме участие на ПП. Това ни к

Не съм съгласна да си лепим етикети и да чертаем линии – ще ни доведе до там, че да не можем да изпълним това, за което са ни пратили от обществото в парламента, обясни Кирова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени