Обвиняем за закани с убийство в условията на домашно насилие в гр. Видин е предаден на съд

Обвиняемият К.Н. живеел повече от 12 години на семейни начала с П.К. заедно с дъщеря й

Окръжна прокуратура-Видин, Районна прокуратура-Видин
Окръжна прокуратура-Видин, Районна прокуратура-Видин Източник: Zonanews

Районна прокуратура – Видин предаде на съд К.Н. (на 37 години) по обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, предл. 1 и 3, вр. ал. 1 от НК – закана с убийство в условията на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на психическо насилие.

 

Обвиняемият К.Н. живеел повече от 12 години на семейни начала с П.К. заедно с дъщеря й. След раждането на общото им дете мъжът започнал да злоупотребява с алкохол. В нетрезво състояние я обиждал, отправял закани, упражнявал физическо насилие.

 

С времето скандалите между двамата станали ежедневни. К.Н. проявявал агресия, постоянно контролирал жената, в т.ч. нейните излизания извън дома, начина й на обличане. През м. март 2022 г. П.К. заедно с децата се изнесла от дома на обвиняемия.

 

Въпреки това К.Н. всеки ден й се обаждал по телефона, идвал пред входа на блока, където тя живеела, викал, вдигал скандали. Молел жената да се върне, а при отказите й заплашвал нея и децата й с убийство и палеж. Синът им бил свидетел на ставащото между родителите му, изпитвал страх да се среща с баща си.

 

В случаите, когато бил вземан от него, бягал от дома му и се прибирал при майка си. П.К. няколкократно сигнализирала полицията за оказвания спрямо нея и децата й психически тормоз. Впоследствие подала молба в съда за издаване на ограничителна заповед срещу К.Н.

 

След пореден случай на отправени от К.Н. закани за разправа пострадалата сигнализирала органите на реда. Проведено е разследване под надзора на  Районна прокуратура – Видин и извършителят е предаден на съд. Предстои делото да продължи в съда.

Още от "Видин"

Министър Гвоздейков: Инвестициите в хората са основен компонент на всеки успешен бизнес модел

Министър Гвоздейков връчи наградата в категория "Инвестиция в човешки капитал" на "Технически компоненти България" ЕООД. Компанията е създадена в гр. Видин и работи в областта на електрониката, произвеждайки компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация

Прочетете повече прочетете повече

Министър Цеков: Днес сме една идея по-близо до това да имаме нормална свързаност между столицата и Видин

Движението по новия автомагистрален участък между Макреш и Бела беше пуснато днес, след като регионалният министър провери състоянието на трасето

Прочетете повече прочетете повече

Разкрити са опити за незаконно превеждане и преминаване на 32 мигранти през българската граница в района на ГКПП Видин –

В товарните автомобили, управлявани от граждани на Турция, са били укрити чуждестранни граждани от Сирия и Ирак, сред които имало и непълнолетни лица

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени