Осуетен е опит за наркотрафик на 6,5 кг марихуана в района на ГКПП Дунав мост 2

Стойността на наркотичното вещество по предварителни данни възлиза на 26 000 лева

Разкритата марихуана
Разкритата марихуана Източник: ПРБ

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК. Вечерта на 07.08.2021 г., в района на ГКПП Видин - Дунав мост 2, митническите служители са отклонили за проверка товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа за Турция и Иран. Било е установено, че превозваната стока – разплодни яйца, отговаря на представените документи.

 

Марихуана
Марихуана Източник: ПРБ

В багажа на водача и в естествените кухини на кабината, митническите служители са открили пакети, обвити в тиксо. Съдържащата се в тях зеленикаво-кафява листна маса е била тествана с полеви наркотест, като е реагирала на марихуана. Общото количество на наркотичното вещество е 6,5 кг, чиято стойност по предварителни данни възлиза на 26 000 лева.

 

Водачът на товарния камион – турският гражданин Н.Й., е бил привлечен към наказателна отговорност за наркотрафик. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение.

Още от "Видин"

Разкрити са опити за незаконно превеждане и преминаване на 32 мигранти през българската граница в района на ГКПП Видин –

В товарните автомобили, управлявани от граждани на Турция, са били укрити чуждестранни граждани от Сирия и Ирак, сред които имало и непълнолетни лица

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени