Разкрити са участници в незаконно транспортиране на мигранти от столицата до пограничните села в област Видин

В качеството на обвиняеми са привлечени 43-годишният С.Д. и 44-годишният Р.К.

Окръжна прокуратура-Видин, Районна прокуратура-Видин
Окръжна прокуратура-Видин, Районна прокуратура-Видин Източник: Zonanews

По образувано досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Видин, се проведе специализирана операция от екипи на ГД "Борба с организираната престъпност" и ГД "Гранична полиция" на МВР.

 

Установени са и са задържани лица, занимаващи се с транспортиране на нелегални мигранти.  Извършени са обиски. Проведени са претърсвания на няколко адреса и са иззети мобилни телефони, незаконно притежавани боеприпаси и марихуана.

 

В качеството на обвиняеми са привлечени 43-годишният С.Д. и 44-годишният Р.К. Понастоящем с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Видин те са задържани за срок до 72 часа. Двамата са направили самопризнания.

 

Разкрит е начинът, по който действали обвиняемите – транспортирането на нелегални мигранти от района на София до пограничните села Големаново и Киреево, откъдето те преминавали на територията на Република Сърбия.

Още от "Видин"

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Митничари задържаха близо 60 хил. парфюма, скрити между стъклени буркани, в района на "Дунав мост 2" при Видин

Цялото количество парфюми с общо тегло 30 тона е задържано, поради съмнение, че се превозват в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на 33 различни луксозни марки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени