Кметът на Мездра до кмета на побратимения украински град Конотоп: Категорично осъждаме нахлуването на руски въоръжени сили в Украйна

Нашите мисли и подкрепа са с Вас

Писмото до кмета на побратимения град Конотоп
Писмото до кмета на побратимения град Конотоп Източник: Община Мездра

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов изпрати писмо в знак на подкрепа и съпричастност с украинския народ до кмета на побратимения с Мездра град Конотоп, Република Украйна Артём Юрьевич Семенихин.

 

Артём Юрьевич Семенихин
Артём Юрьевич Семенихин Източник: Община Мездра

УВАЖАЕМИ Г-Н СЕМЕНIХIН,

В тези трудни за украинската страна времена, когато нейната териториална цялост и суверенитет са под заплаха, бихме искали да заявим нашата твърда подкрепа и съпричастност към Вас и украинския народ, се казва в писмото.

Ние категорично осъждаме нахлуването на руски въоръжени сили и провеждането на въоръжени действия на територията на Украйна. Суверенитета и териториалната цялост на Украйна следва да бъдат запазени в рамките на нейните международно признати граници.

 

Защитата на цивилните граждани и опазването на жизненоважна инфраструктура по места следва да бъде абсолютен приоритет. Свободата, мирът и демокрацията следва да бъдат запазени и агресията да бъде незабавно прекратена. В рамките на възможностите си, българските общини са в готовност да подкрепят своите партньори от Украйна. Надяваме се на скорошна деескалация, диалог и дипломация за преодоляване на настоящата криза.

Нашите мисли и подкрепа са с Вас!

С уважение:

ИВАН АСПАРУХОВ,

КМЕТ НА ОБЩИНА МЕЗДРА, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Кметът на Община Мездра инж. Иван Аспарухов
Кметът на Община Мездра инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени