"Коренът на стария орех" събира самодейци в Оряхово

На сцената ще се изявят танцови и певчески състави от градовете Враца, Козлодуй, Монтана, Горна Оряховица

Фолклорен фестивал в Оряхово
Фолклорен фестивал в Оряхово Източник: о

За поредна година община Оряхово, НЧ "Надежда 1871" и танцов клуб "Жива вода" в града организират фолклорен фестивал "Коренът на стария орех – Оряхово 2023".

 

Фестивалът ще стане факт на 03 юни в парк "Щурците" с начален час 16:00ч. На сцената ще се изявят танцови и певчески състави от градовете Враца, Козлодуй, Монтана, Горна Оряховица, както и от селата  Нефела, Кутово, Крушовене, Селановци, Остров, Горни Вадин, и разбира се местните самодейци от оряховските състави.

 

Водещ на фестивала ще бъде фолклорният изпълнител на северняшки и добруджански песни – Петър Кирилов, който ще зарадва почитателите си със свой концерт в края на програмата.

 

Изненада за всички присъстващи ще бъдат импровизираният щанд подготвен от домакините, наречен "Вкусотии с орехи" и традиционният талисман на фестивала "Орехчо"! Заповядайте заедно да се повеселим, призовават от общината.

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени