21-годишният Жоро Маринов извади кръста на Богоявление в Оряхово

Той вади кръста за трета поредна година

21-годишният Жоро Маринов извади кръста на Богоявление в Оряхово
21-годишният Жоро Маринов извади кръста на Богоявление в Оряхово Източник: Община Оряхово

Днес, на  Йордановден, бе отслужена тържествена Света Литургия и Велик Богоявленски водосвет в оряховския храм "Св. Георги" и църквата "Успение на Пресвета Богородица".

 

Богоявление в Оряхово
Богоявление в Оряхово Източник: Община Оряхово

След литургиите за здраве и дълголетие, всички миряни се отправиха към Крайдунавския парк, където на Централния градски плаж се извърши ритуала по хвърляне на богоявленския кръст.

 

За трета поредна година първенецът, извадил кръста от водите на река Дунав бе 21-годишният Жоро Маринов от оряховското село Селановци, възпитаник на Национална Спортна Академия "Васил Левски.

 

Йордановден (Богоявление) в Оряхово
Йордановден (Богоявление) в Оряхово Източник: Община Оряхово

Румяна Декова, председател на Общински съвет-Оряхово и Стелиян Стефанов, зам. председател на Общински съвет-Оряхово поздравиха всички присъстващи по повод празника и наградиха участниците, пожелавайки им здраве и благополучие.

 

Поздрав с изпълнение на танцови постановки по музика на Дико Илиев към участниците и присъстващите отправиха и танцьорите от Танцов състав "Изворче" при НЧ "Надежда 1871" – град Оряхово.

 

Честит Йордановден! Честит празник на всички именници!

 

Йордановден (Богоявление) в Оряхово
Йордановден (Богоявление) в Оряхово Източник: Община Оряхово

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени