3 март в Оряхово

Бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност пред Паметника на загиналите румънски воини

Национален празник 3 март в Оряхово
Национален празник 3 март в Оряхово Източник: Община Оряхово

"Трети март – ден на Освобождението на България от османско владичество. Нека този празник ни дава самочувствието на нация със стабилни корени и много постижения, да засилва родолюбието ни и обичта към родината. Нека с делата си да въздигаме нашата България! Честит национален празник!".

 

Росен Добрев
Росен Добрев Източник: Община Оряхово

С тези думи кметът на община Оряхово Росен Добрев поздрави всички граждани и гости на града дошли да почетат геройски загиналите за освобождението на България на провелата се тържествена заря – проверка на 02.03.2023 г.

 

3 март в Оряхово
3 март в Оряхово Източник: Община Оряхово

В церемонията участва и военно формирование 54 990 – Враца с командир подполковник Симеон Гаджев и ученическа рота от Средно училище "Христо Ботев" – град Оряхово.

 

В честването още участваха Милчо Стефанов, заместник областен управител на област Враца, Валя Берчева, кмет на община Мизия, Стелиян Стефанов, заместник-председател на Общински съвет-Оряхово, Николай Николов, кметски наместник на кветство Галово, Росица Койнова, кмет на кметство Селановци, Галина Светозарова, кмет на кметсво Лесковец, Кирил Опров, общински съветник, Красен Кръстев, областен координатор на ПП ГЕРБ и депутат в 47-то Народно събрание, както и Мартин Харизанов, депутат в 48-то Народно събрание.

 

Бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност пред Паметника на загиналите румънски воини.

 

Паметник на загиналите румънски воини
Паметник на загиналите румънски воини Източник: Община Оряхово

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени