България при "Промяната" - последният да загаси всички лампи

В Козлодуй е разположена единствената АЕЦ на страната

Община Козлодуй
Община Козлодуй

Община Козлодуй е поредната българска община, която въвежда режим на тока за уличното осветление. Десетки български общини вече спряха осветлението заради кошмарно високите цени на тока. Сред тях са Горна Оряховица, Твърдица, Стралджа, Родопи, Костинбрад, Ардино, Вълчи дол и т.н. 

 

Забележете, в Козлодуй е разположена единствената АЕЦ на страната, която произвежда най-евтиния ток, но това е без значение за възможността общинската администрация да осигури основна придобивка за гражданите, каквато е уличното осветление. Ето какво сподели кметът на община Козлодуй Маринела Николова във фейсбук:

 

От утре Община Козлодуй въвежда режим на уличното осветление поради високите сметки за ток
Уважаеми съграждани,
Община Козлодуй Ви уведомява, че поради поскъпването на електроенергията за небитовите потребители се налага въвеждането на ограничителни мерки, свързани с режим на уличното и парково осветление на територията на цялата община.
За сравнение за декември месец 2020 г. сметката за ток е била 17 108 лв., а за декември 2021 г. - близо 70 000 лв.
От 22:00 ч. вечерта до 05:00 ч. сутринта, всеки ден, ще бъде спирано уличното и парково осветление в гр. Козлодуй и населените места от общината – с. Хърлец, с. Гложене, с. Бутан и с. Крива бара.
Режимът влиза в сила от 22:00 ч. на 25.01.2022 г., вторник.
"За съжаление, за да успеем да покриваме високото увеличение на тока, се налага да предприемем тези мерки. Надявам се нашите съграждани да проявят разбиране"

 
 

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени