Български народни обичаи оживяха по време на кулинарно-музикален празник, който се проведе в разгара на есента в мездренското село Лик. Организатор на събитието беше Сдружение "Агролинк" - София в партньорство с Народно читалище "Наука-1919" - с. Лик и "Ослен Заедно".
Инициативата е част от международното обучение "Вертикално земеделие и социално предприемачество", което тече в момента в Био ферма "Версол" по Програмата на Европейския съюз за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа "Еразъм+".
За доброто настроение на присъстващите жители и гости на селото се погрижи духов оркестър, под чийто кръшни ритми откритата сцена на площада пред кметството се извиха народни хора̀.
Състоя се и кулинарен конкурс за приготвяне на традиционни български ястия и домашни алкохолни напитки в следните категории: "Най-добра традиционна рецепта", "Приготвено по най-стара рецепта (с разказ)", "Най-вкусен десерт", "Най-красиво представено ястие", "Най-вкусен качамак", "Най-вкусна туршия", "Най-добрата ракия" и "Най-доброто вино".
В конкурса се включиха както жители на с. Лик и на съседното с. Ослен Криводол, така и младежи от Гърция, Италия и Румъния, които представиха типични ястия, характерни за техните родни страни.
Призьорите в отделните категории на кулинарния конкурс получиха грамоти и предметни награди.