Барокамера ще лекува безплатно деца с увреждания от социалните услуги във Враца

Дарението е в размер на близо 40 000 лв.

Барокамерата
Барокамерата Източник: Община Враца
Враца вече разполага с барокамера за прилагане на кислородна терапия на деца и младежи с увреждания от социалните услуги. Дарението е в размер на близо 40 000 лв. от Фондация "Национален фонд "Св. Никола" за Дневен център "Зорница".
 
Кметът Калин Каменов изрази увереност, че с новата апаратура ще бъде предоставена още една възможност за качествена рехабилитация на децата в неравностойно положение от Враца.
 
Директорът на ДЦДВУ "Зорница" Христина Младенова заяви, че с барокамерата ще бъде провеждана иновативна терапия не само на 60-те потребители на социалната услуга, но и на нуждаещите се от другите центрове в града.
 
Кметът Калин Каменов
Кметът Калин Каменов Източник: Община Враца
Изпълнителният директор на Фондацията Недка Младенова е категорична за положителното въздействие на хипербарната кислородна терапия върху деца и младежи с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и други хронични заболявания.
 
"Мисията на нашата организация е подкрепа за деца, младежи и възрастни в неравностойно положение, както и съдействие за тяхната интеграция в обществото. С Дневен център "Зорница" работим активно в последните няколко години и именно това е причината да реализираме дарението във Враца", допълни още Младенова.
 
Предвидено е и извършването на сертифициран курс на персонала на социалната услуга, който ще работи с апаратурата.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени