Благотворителен търг за родилното отделение обедини врачани

Кметът Калин Каменов участва в търга и дари 5 000 лв., както и екип на футболиста Валери Божинов

Благотворителен търг за родилното отделение обедини врачани
Благотворителен търг за родилното отделение обедини врачани Източник: Община Враца
Предприемачи и общественици се включиха в Коледния благотворителен търг за ремонта на родилното, организиран от Обществен дарителски фонд "За Враца". Председателят на Фонда - Димитър Иванов благодари на всички, които през годините са подкрепяли различни значими за града каузи.
 
Кметът Калин Каменов участва в търга и дари 5 000 лв., както и екип на футболиста Валери Божинов. "Преди година обещах, че ежемесечно ще отделям средства от увеличението на заплатата ми, които след това ще бъдат дарени за ремонта на родилното отделение в града. Достойно за уважение е, че в навечерието на светлите празници, всички ние сме обединени около една благородна кауза. Въпреки липсата на адекватна подкрепа от държавата, през годините показахме, че всеки от нас може да помогне, в името на нашето бъдеще - децата! С моя екип ще продължим да настояваме изпълнителната власт да помогне на държавната болница и ремонтът на акушеро-гинекологичното отделение да бъде завършен. За пореден път показваме, че заедно можем много повече! Благодаря ви!", коментира Каменов.
 
Кметат на Враца Калин Каменов
Кметат на Враца Калин Каменов Източник: Община Враца
По време на търга градоначалникът закупи ръкавиците на олимпийската шампионка по бокс - Стойка Кръстева. В рамките на събитието Савина Езекиева запозна присъстващите с дейността на ОДФ и реализираните проекти през годините.
 
На търга ще бъдат разиграни с благотворителна цел предмети на видни общественици и представители на местния бизнес, като всички събрани средства ще бъдат насочени към избраната от Фонда кауза за подкрепа на събитието – ремонт на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ "Христо Ботев".
 
На събитието присъстват още: народните представители Мартин Харизанов, Деница Симеонова и Цветан Енчев, областният управител Георги Митов, общински съветници, заместник-кметът Александър Владимиров и представители на бизнеса.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени