Близо 200 търговци от цялата страна ще участват във Врачанския есенен панаир

Поради големия интерес към събитието – ще има и съпътстваща програма

Близо 200 търговци от цялата страна ще участват във Врачанския есенен панаир
Близо 200 търговци от цялата страна ще участват във Врачанския есенен панаир Източник: Община Враца

В 133-то издание на Традиционния есенен панаир във Враца ще участват близо 200 търговци от над 25 града в страната. В изложението на български стоки се включват производители на екологични продукти, както и десетки занаятчии. Любителите на изкуствата ще имат възможност да разгледат бродирани народни носии, реплики на старинни накити, ръчно изтъкани изделия, сувенири от ковано желязо, дърворезба и много други.


По време на панаира ще се проведе и Фермерски пазар, на който ще се предлагат разнообразни натурални продукти и традиционни български ястия. Поради големия интерес към поредното издание на есенния панаир, освен вечерните концерти, Община Враца организира и съпътстваща програма.


През четирите панаирни дни, екипът на Младежки център - Враца / Youth Center - Vratsa е подготвил игрите "Да се забавляваме заедно" и "Мистериозната кутия", като за участниците са предвидени много награди и изненади. Събитията ще се провеждат от 14-18 септември, от 17:30 до 18:30 часа на шатрата на Младежкия център.


На 16 септември, от 18:30 часа на панаирната ще се състои надяждане с люти чушки, организирано от "Лютата ферма" – Варна.


На 17 септември, клуб "Monstribe” Младежки дом - Враца ще организира за посетителите на панаира демонстрации по брейк. Началото е от 10:30 часа, на панаирната сцена. Програмата за деня ще продължи с концерт и хоротека, с участието на Представителен танцов ансамбъл "Хемус".


Кулминацията на празничната програма е на 18 септември, когато от 10:30 часа ще се проведе "Училище за танци" – латино, зумба, бели денс и канго джъмбс. Непросредствено след това стартира концертът на Ансамбъл за народни песни и танци "Вратица" при Народно читалище "Развитие-1869"-Враца.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени