Близо 250 доброволци от община Мездра се включиха в Националната кампания "Да изчистим България заедно"

По-традиция значително по-активни бяха жителите на съставните села на общината

Мездра участва в кампанията "Да изчистим България заедно"
Мездра участва в кампанията "Да изчистим България заедно" Източник: Община Мездра

 249 доброволци от община Мездра се включиха в Националната кампания "Да изчистим България заедно”, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Това показват обобщените данни от отдел "Устройство на територията, техническа инфраструктура и опазване на околната среда" (УТТИООС) в Община Мездра. 


По-традиция значително по-активни бяха жителите на съставните села на общината. Според информацията, събрана от отдел "УТТИООС", най-много доброволци - 80, са се включили в Деня на голямото почистване - 16 септември, в най-голямото село в общината Зверино. Сред останалите "отличници" в тазгодишното издание на инициативата са селата Брусен, Върбешница, Долна Кремена, Лик, Моравица, Ослен Криводол, Ребърково, Руска Бела и др. Радващо е, че сред доброволците имаше много деца и младежи. 

 

Мездра участва в кампанията
Мездра участва в кампанията "Да изчистим България заедно" Източник: Община Мездра



В гр. Мездра в почистването на замърсени зони и на обществени територии взеха участие членове на Пенсионерски клуб "Мездрея", екипът на Детска градина "Слънчице", служители в Общинската администрация, живеещи в блок "Леденик" 4 и др. 
По време екологичната акция са премахнати общо 22 замърсени зони и сметища, предимно в регулацията на населените места. Събрани са 6 100 кг отпадъци, които са извозени в Регионалното депо край врачанското село Косталево. 


Както и досега, за количествата депонирани отпадъци, събрани в рамките на кампанията (16 и 17 септември), не се дължат отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. 


Община Мездра благодари на всички доброволци, които се присъединиха към Националната кампания "Да изчистим България заедно” и спомогнаха населените места в общината да придобият малко по-приветлив вид! 

Още от "Враца"

Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра на официалното откриване на 50-ите юбилейни Празници на културата "М

В музикалния спектакъл "Дихание" участват популярния български поп и оперен певец Орлин Горанов, солисти и Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Прочетете повече прочетете повече

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени