Борисов във Враца: Ще правим правителство с този, който е патриот, но който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна! (ВИДЕО)

Щетата, която ПП нанесоха на държавата е толкова голяма, че и лидерите и партиите ги е страх да управляват, коментира бившият премиер

Бойко Борисов във Враца
Бойко Борисов във Враца Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Те го посрещнаха със скандирания "Бойко" и "Победа". Кампанията ще премине под мотото "За стабилна България отново". Водач на листата в района е Красен Кръстев.

 

Калин Каменов
Калин Каменов Източник: Facebook

Домакин бе кметът на града Калин Каменов. Който обяви, че тази кампания ще е частична кампания и за местните избори. "Какво получихме за 2 г. - проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад", добави той. И покани на сцената всички водачи от цялата страна, както и листите от Враца, Видин и Монтана. Каменов си пожела "големият шлем - кметове на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана".

 

"ГЕРБ категорично победи ПП и ДБ. Кой е първи - темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара до там да се събират заедно да ни бият." С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов надъха своите за предстоящите избори, откривайки предизборната кампания от Враца. И даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други - видели са разликата от 10 %.

 

"Нали са от добрите, защо народът не ви разбра? Как - вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията", обвини бившите управляващи той. "Да си дадем кураж, фактът че видяха, че не могат по отделно да ни победят, е голям успех. Те видяха, че нямат нищо, което да сложат стрещу нас и затова решиха да се обединяват. Защо не се обединиха предния път - ПП мислеха, че мгоат сами да ни бият. Сега се смъкнаха", заяви той под скандирания "Победа" в залата.

 

"2 г. държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари - помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимо на финансов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък. Това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнен на бюджета. Що не са доволни пенсионерите - сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар", описа бившият премиер.

"Ще вложим огромно усилие за правителство. С кой - с който българският народ избере. Който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е за европейски ценности, каквито сме в ЕНП. С тях ще правим правителство", закани се Борисов.

 

И отправи молба към министър Росица Велкова и президента Румен Радев - да изкара какви са параметрите на финансите на държавата. "Когато обещаваш, а не знаем какви пари има, какво трябва да се плаща, нямаме 3-годишна финансова рамка, може да излъжем. Може да кажем 30% вдигаме пенсии, ама като ги няма парите? Ние сме честни с хората", заяви лидерът на ГЕРБ. Щетата, която нанесоха на държавата е толкова голяма, че и лидерите и партиите ги е страх да управляват", добави той.

 

"Патриоти са тия, които ще кажат "благодаря" на Радев, че "каквото можа прави без партия и парламент". Не му благодаря за Кирил, Асен и Рашков, че ни ги натресе. Но той сам каза, че шаралтанията ще спре. И да се стегнем, и да управляваме. Иначе на какво прилича това - за 2 г шест пъти говорим едно и също", добави още лидерът на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов във Враца
Бойко Борисов във Враца Източник: Скрийншот/Facebook

Да бъдем отговорни, да загърбим партиите след изборите и да предложим нещо, което работи, призова той останалите политически сили. Според него трябва да има редовен кабинет, а не да се оправдават и да оставят Радев "сам да тегли, за да търсим местните избори". "Това не е честно към народа. И не трябва да се прави. С президентските това са пети избори за 2 г., турете по 100 млн. Една магистрала с моста до Видим я изхарчихме за избори с машини. Ако партиите не се вразумят, действително няма смисъл от съществуването им", смята Борисов.

 

Той посочи, че който и да управлява, първо трябва да стабилизира финансите. И се зачуди как ще процедират с бюджета "левите ПП и ДБ", ГЕРБ и СДС останали център-дясно, за да подпомагат бизнеса, "да изкараме газ в черно море и да задържим данъците".

 

"Трябва да сме с един депутат повече, но първи. Тогава ще направим правителство. Ако сме втори, но няма как защото ПП-та е ги бием със сигурност, и "Да,България" ще ги бием. Да видим дали ще долъжат хората с механичния сбор. Може би има как, но те взеха та направиха машинното гласуване да се вижда. Не може някой да носи през нощта флашките. От трибуната се обвиняваха и изобличаваха как са пипали флашките и как могат да се гласят резултати, те си го говореха", заяви Борисов. Той се надява и Антикорупционният фонд или друга институция да се самосезират по признанията на Георги Георгиев, който бе депутат от ПП, за търговия с влияние.

 

Бившият регионален министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков атакува днешния служебен министър на регионалното развитие и строителството. "Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За 2 г. не построиха нито един метър, не предвижиха нито една процедура", атакува той досегашните управляващи. "Служебният Шишо Бакшишо под сценария "Приказки под Шишовия храст" се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 г., за да взима проби", заяви Нанков. И го обвини, че не ги взима по правилата и показва само една компроментирана на още етап взимане проба.

 

"Животът е пълен с обрати. Но човек трябва да има морал. Да ми отрежат езика, ако някога чуят да кажа една лоша дума срещу Симеон Сакскобургготски" . Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция по повод отиването на Петя Ставрева от земеделците при ПП и ДБ. "Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал. На който си казвал "шефе" или "Ваше Величество", не трябва да забравяш", подчерта бившият министър-председател.

 

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени