Бойко Борисов: Нидерландия и Германия видяха незаконните арести, извършени от Рашков - затова сега казват, че тук няма правова държава (НА ЖИВО)

Премиер си имаме, в ГЕРБ по-добър от мен няма

Бойко Борисов във Враца
Бойко Борисов във Враца Източник: Скрийншот/Facebook

Преди две години нула миграция, сега казват - работата не е наред. Какво са виновни те (западните политици, бел. ред.)? Когато извършиха незаконните арести - нас ни оставете - забелязахте ли тогава, че нидерландец и германка дойдоха да проверят как това се е случило. Да арестуваш ПР-ката на една партия затова, че била по-добра и те дразни. В Холандия такова нещо струва главата на правителството. Те дойдоха, видяха, увериха се и резултатът е налице. Това не е правова държава, възмутено заяви по време на изказването си на Регионална академия на МГЕРБ във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Какъв е изходът - незабавно да се състави правителство, за кратък срок. Аз като гледам как изглежда отвън България и ми става тъжно. Гледам останалите - Пленкович, със самочувствие. И ми става тъжно. Щели да правят декларация срещу Нидерландия? Какви декларации ще правиш - тя е сред най-големите донори в ЕС и иска като си дава парите да е сигурна какво се случва, подчерта бившият премиер. 

 

С такава завист гледах колегите от Гърция - две години с ръст 6 %. Колегата Мицотакис се похвали с 90 млрд. евро приходи от туризъм. Нашият брутен вътрешен продукт е петдесет и няколко. Няма нито една скаличка, камъче там, което да не е хотел или ресторант. Там зелени сигурно няма - на всяко островче и полуостровче - хотел, ресторант, хотел, ресторант, отбеляза Борисов.

 

Имаме ли полза от 7, 8, 9 партии - сигурно имаме. Но в същото време - два пъти по-голяма нестабилност. Ние как може да направим правителдтво - само на малцинството. Или, ако намерим кой да го подкрепи, то трябва да е за много кратко време. Тези некадърници за две години един план не можаха да внесат, едни пари не могат да вземат. Дядо ми едно време казваше: "Толкова е прост, че на гладно куче хляб не може да даде". 

ГЕРБ има два варианта - премиер си имаме, от мен по-добър в ГЕРБ няма. Но едва ли такова правителство на малцинството едва ли е най-доброто, още не е узрял политическият ни елит. България си има Меси в това отношение. 

 

За мен единственото важно и за България, е да направим дори и за кратко време правителство, за да успокоим пазарите, да изтеглим кредитите, които ни трябват. Ако има политическа класа, отговорна - това трябва да направи, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

"Ние сме огромна коалиция в център дясно. Без инат може да се направи правителство - с кратък вариант, с разписани цели. Министърът няма да може да си позволи да прави нещо, което не е разписано в този документ, морален, който ще бъде подписан. Така сме го правили - повече от месец с РБ правихме правителство и то беше успешно. Така направихме и с "Патриотичния фронт". 

 

Този, който може да ви изведе от кризата, това съм аз. Видях го в очите на колегите (от ЕНП, в Гърция, бел. ред.). Да се подпише такъв документ, да мине през парламента и да преведем народа през зимата. Затова ни плащат на политиците - да намерим формяла", заяви Бойко Борисов. 

"Думата "антикорупционно" в устата на Кирил и Асен е нещо несъвместимо. Те нарушиха основните принципи на правовата държава, на правовия ред", припомни отново бившият премиер. 

 



Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени