Бойко Борисов: Това е "Промяната" - към комунизма (ВИДЕО)

Те си викат помежду си "Мафия" и корупция, и крадци, то е чудо, ние не можем да вземем ръка, посочи Борисов

Борисов на посещение при животновъд във Врачанско
Борисов на посещение при животновъд във Врачанско

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в овцеферма във Врачанско. Там той се среща със животновъди и зърнопроизводители.

 

"Получава се един много голям дисбаланс в този сектор, трудно се работи", каза един от животновъдите. Борисов разгледа модерните помещения за отглеждане на овце, а домакините му се оплакаха, че цените на храните за овцете са повишени и се работи на загуба.

 

"Нали казват, че всичко е наред, уникални неща се случват в България като държава", каза Борисов.


Румяна Ангелова, председател на Врачанския съюз на зърнопроизводителите каза: 
"Приятно ми е да се видим, за съжаление по лош повод. Това правителство не мисли за животновъдите и зърнопроизводителите. Всички в целия сектор земеделие са абсолютно потърпевши. Не може да кажеш, че трябва да задоволиш продоволствията на народа за сметка на производителите".

 

Те си викат помежду си "Мафия" и корупция, и крадци, то е чудо, ние не можем да вземем ръка, посочи Борисов, който каза, че е гледал днес парламента. "Бяхме в пазарна икономика, сега сме в комунизъм", отсече лидерът на ГЕРБ.

 

"Не може с популистки изказвания да казваш, че олиото е на спекулативна цена, при условие, че пазарите са международни. Не може да търпим абсолютни загуби. Защо не се намесиха при цената на карбамида. Миналата година го купувахме на 500 лв., сега го купуваха на 2000 лв. Вие знаете колко протести ви организирахме за цените на нафтата", каза Ангелова.

 

 

"Да, за 3 ст. увеличение и аз не обвинявах младежкото БСП, нито младежкото Да, България", добави бившият премиер. 

Когато ГЕРБ управляваше нямаше спрян нито един еврофонд, нямаше нито едно евро похарчено не на място. А сега няма План за възстановяване - 1 година Радев управлява, няма План за възстановяване". 

В момента всичко е комунистическа икономика, каза Борисов. Мислил съм си как през 1944 г. са взели на хората нивите и къщите и сега се връща този стил. Каква е тази правова държава, в която устна заповед на министъра спира износа, заяви още лидерът на ГЕРБ. 


"Министър-председателят казал, че щял да осигури на всяка трапеза хляб. Аз ако бях на Ваше място като журналист щях да добавя - само хляб. Няма краставици, няма домати, сиренето е скъпо, месо няма, защото не дотират по никакъв начин животновъдите. При тях има един биологичен период, който докато мине те ще измрат животните", заключи бившият премиер. 

Откъде ще дойдат тези милиарди - те вече му взеха парите на бизнес, прибраха ги със скъпия ток в НЕК. Журналистите не ги питат - не е позволено, не трябва да бъдат питани тези управляващи. Решението е да платят зърното с парите от бизнеса. Сега гледам, че работодателските организации разбраха какво им направиха - обраха ги и сега с чужда пита ще правят помен", заключи Борисов. 

 

Защо не избраха вчера директор на БНБ, запитахте ли се защо, попита Борисов. "Защото кандидатът на "Промяната" е бакалавър, няма магистърска степен. Представяте ли си - директор на БНБ бакалавър. Сега остава само да ме арестуват мен. И сега услужливите медии започнаха да говорят, че всичко е скочило заради войната. Аз ако бях премиер нямаше да има вдигане на тока - със стотинка нямаше да позволя да скочи. Токът няма нито една причина да се вдигне - кюмюра е наш, ядреното гориво не е скочило, водата е наша - защо скача тогава", риторично попита лидерът на ГЕРБ. 

"Грабят Ви, грабят Ви, не виждате ли как Ви грабят. И Вие с една усмивка - интервюта на запис правите", възмути се Борисов. 

"Когато се осъзнаете докрай...какъв е проблемът с горивата - рафинерията е в България, нефтът си идва. Младежите от ГЕРБ ги били вдигнали цените? Ето, преди малко видяхме на бензиностанция на Shell 3,29 лв. е бинзина. Ама къде се появи този Дунчев вчера - жули ги всеки ден", разказа бившият министър-председател.

"За един ден решавам всичко с моя екип, ако ние управлявахме", каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ разказа виц. Попитали Радио Ереван: "кога ще станем по-добре в България?". Радио Ереван отговорило: Вие вече бяхте"!

"Всичко е заради изключително неадекватната намеса на държавата", каза бившият министър на земеделието Десислава Танева. 

"Колкото по-бързо си отидат, толкова по-добре за държавата - това мога да им кажа само. Това си избрахме, това ще ни е съдбата. Труд, усилия и за нас - сега като гледам как магистрали, сторежи, всичко е запустяло и на мен ми е мъчно, но това е положението", добави Борисов. 


Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени