Бойко Борисов в Лиляче: Трябва да има много мощна народна подкрепа за ГЕРБ, от три кризи съм вадил българите

Страната катастрофира. Цената на храните - катастрофа, цената на тока - катастрофа

Бойко Борисов в село Лиляче
Бойко Борисов в село Лиляче Източник: Скрийншот/Facebook

"Трябва да се успокоим, благодаря за подкрепата, Вероника ми каза, че сте я подкрепили. Това трябва да правите младежите - да има мир. Изборите са един ден. По-добрият побеждава и работите заедно." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в село Лиляче, област Враца, където кандидатът на партията Вероника Ценова спечели в неделя втория тур на частичните избори за кмет.

 

"Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори. Пътят за Мездра щеше да е готов. И като имате пътя, Враца щеше да е квартал на София. Спряха ме хора за снимка, строители, казаха: Връщай се, положението е страшно", продължи той.


"Пътят за Слънчев бряг е готов, абсолютно готов, трябва да му сложат само маркировката, минах го пеша, щото Рашков миналият път ни търсеше да ни глобява", сподели бившият премиер.

 

Няма да подкрепяме никакво правителство, отговори Борисов на въпрос дали ще подкрепят експертен кабинет в този парламент.

 

"Оня ден кметът на Перник ми пуска какво е казал за водопроводите в Перник, Ярлово, селата там. 137 млн. дадохме на Перник, червен кмет. Една стотинка не са му дали сега. По телевизиите започват от събота - праймтайм, ексклузивно, говорят едни и същи глупости. Три дни ексклузивно казват нищо! Младежите на БСП подкрепят кандидата на ГЕРБ и той печели вчера, защото те искат развитие. Година и половина - застой. Тука Ботевград-Мездра, горе до Видин, на лотове, щеше да е готов. Планът за възстановяване, най-рано края на годината. А той вече е включен в бюджета. Ами ако не дойдат", допълни Борисов.

 

"Не, че не можем математически да направим правителство. Те имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът с 32% по-скъп, но го нямаме. Те искат всичко това да го прехвърлят на Радев и на следващото правителството. Днес говорих с Делян, да сложим таван от 2,70 лв., както е в Унгария, говорих с колегата там. Каква е тая мярка в България? Направили са си далавера с бензиностанциите. Надявам се, че политическите партии, които не лапат от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят, ето ви спестен за всички хора 1 лв.", предложи Бойко Борисов.

 

"Христо Иванов навремето искаше да закрива БСП, сега се целува с тях и този човек смее да ми дава оценки на мен. Сега е готов да  седне с ИТН, които според "Продължаваме промяната”  са мафия и тогава, какво ще кажем, че мафията си имала правителство. Борисов бил седял на диванчето, а вие откъде знаете на кое диванче съм седял… защото идваха да клечат, защото бяха на заплати”, добави лидерът на ГЕРБ.

 

"Ексклузивно... такова чудо не е било 30 години! Какво ексклузивно казва?", изрази още веднъж учудването си Борисов от непрестанното канене на Кирил Петков по две от националните медии.

 

"Ние сме "за" смесената система. Мен не ме е страх от машините, а в това, че правят далавера. И когато всичко е в ръцете на Рашков и Асен Василев, кодовете са в тях, флашките са в тях, затова искаме и да има и хартиени бюлетини", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"Страната върви към катастрофа. Страната катастрофира. И всичките ексклузивни предавания, които казват, че газът поскъпва с 32%, но го няма. Цената на храните - катастрофа, цената на тока - катастрофа. Колкото повече говорят, толкова повече хората ги разбират, че не стават. Страната е катастрофирала тежко и според мен няма оправяне. Напротив - с всичко това, което сътвориха, ако нямаме съединен, мощен народ, хванат за работа, за да се вдигне БВП и да платим пенсии и заплати, фалитът ни е гарантиран. ДБ искат да седнат с мафията, а не им било времето с ГЕРБ. Слави може да събере 100 000 души млади мафоти където и когато поиска, и на Орлов мост може", продължи с коментара си той.

 

"Борисов седял на диванчето. Откъде знаете къде стои? Идвахте и клечахте при мен. Идваха да се снимат, за да направят китайската сделка, трябваше им снимка с мен. Като кажеш България, знаят Бойко - и Си Дзинпин, и Ли Къцян", подчерта Борисов.

 

"Година и половина застой. Един парапет, за който никой не иска да ги попита. За пурата може. На стари години се научих на тая глупост. Аз не пия и сега не пия. Оня ден им гледах пресконференцията на Рашков и Кирил Петков, ако бяха им направили тестове и щеше да стане страшно", коментира той.

 

"Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, нищо няма. Дълговете са огромни. Как да им обещая на хората? Аз знам как, но трябва много мощна подкрепа от хората. От две, от три кризи съм ги вадил", обобщи Бойко Борисов изявлението си пред медиите.

 

След това Борисов, заедно с кмета на Враца Калин Каменов и бившия регионален министър Петя Аврамова, взеха участие в събрание на ГЕРБ в село Лиляче. Те, заедно с новоизбраната кметица, бяха бурно аплодирани от членовете и симпатизантите на партията. "Ще успеем заедно", каза Вероника Цанова.

 

Петя Аврамова отбеляза, че Вероника е най-младият кмет във Врачанско, а май и в България. "Тази заслужена победа е на фона на жестоката пропаганда, която ни засипва от медиите от сутрин до вечер, на манипулациите, които ни заливат по всички и печатни, и електронни медии", каза тя.

 

"Няма нещо, което да не е блокирало в държавата", продължи Аврамова и допълни, че във Врачанско, по времето на ГЕРБ, са започнали пътни ремонти на 100 км. пътища, които сега са спрени.

 

"Искам да благодаря на колегите от БСП, младежите, новото поколение, които подкрепиха избора на Вероника. Колегата от "Възраждане", който беше тук отвън, които също са подкрепили нашия кандидат. Кандидатът на ВМРО - също. С една дума тези, които в София се упражняват по телевизиите, че сме в изолация, в Нова Загора ги победихме всички вкупом, тук победихме в бастиона на БСП. Построеното от нас те дори не успяха да го боядисат, да му сложат маркировки. А това читалище, като го гледам, разбирам какво ще се поиска от нас като управление в първите дни. Стотици, хиляди може би, подобни читалища сме ремонтирали. Няма опера, няма театър, в Перник беше изгорял театъра, възстановихме го. Ние знаем как става и знаем, че това, което правим, го правим за хората. През тая година и половина, едно място с пръст да ми покажат, година и половина е много време", обясни Борисов като пример, че след ГЕРБ няма нито едно направено нещо в държавата.

 

"Същото чух за улична мрежа, канализация, това е, което вълнува хората. Преди седмица бяхме в Нова Загора, сега в Лиляче. За да задържим хората в тези населени места, те трябва да имат път, водопреносна мрежа, заплати. "Хемус" е пустош, сега щеше да е стигнала Велико Търново. Те в момента искат да дезертират. Изобщо не правеха сметка да правят правителство. Аз мисля, че Кирил Петков вече е станал водещ, не знам дали и спорта вече не води. Един надпис "Ексклузивно". Какво ще каже? Че е осигурил газ? Азерският газ първи го подписа президентът Първанов, той направи добрите отношения с азерите. После го продължих аз. Първата копка я направихме с Ципрас. Той отиде и се снима. На 1 януари в 9 сутринта в Петрич приехме първия американски газ. След месеци ще е пуста, госпожи и господа, газовата връзка с Гърция и то, ако има компресори. Борисов ходи и в Нова Загора, и в Лиляче, и в Бургас. Навсякъде живеят хора", коментира още лидерът на ГЕРБ.

 

"Обикновено съм много по-голям оптимист. 2009 г. заварихме гръцката криза, удържахме и тръгнахме нагоре. Не фалираха банки при нас. При проф. Гечев, той е световният шампион по фалиране на банки. Той им е финансовият консултант, той ходи на преговорите. Ще предложим таван за цените на бензина и нафтата. Крадат по 1.20 и нагоре. И забележете - ще ни взимат от нас, от данъците, и ще плащаме по 25 ст. Защо е тая глупост? Да си направят далавера с бензиностанциите. Така ще облекчим целия народ. Защо, след като "Лукойл" работи на ишлеме, ишлемето за България да ползва отстъпката? Не им дават да питат", каза Борисов пред партийния актив.

 

"Аз за парапета искам да питат, ама не питат. Ама да питат "Тези хора там приличат на вас. Вие ли сте, или не сте?", "Не сме", а добре. Щото ако са, става страшно. Питайте, ама не ви дават", обърна се Борисов към медиите.

 На втория тур на вота в село Лиляче Вероника Ценова получи 289 действителни гласа. За опонента ѝ – Цветослав Цветков, издигнат от коалиция "БСП за България", са гласували 183 от избирателите.


В балотажа своя вот са дали 475 от 1209 имащи право на глас в Лиляче, вписани в избирателните списъци. Избирателната активност в края на изборния ден е достигнала 39,29 на сто, сочат данните на ОИК-Враца.

Вероника Ценова е клиничен лаборант и продължава образованието си в магистърска програма. Тя е най-младата от всичките седем кандидати за кмет на село Лиляче, участвали в частичните избори.

 

Частичните местни избори във врачанското село бяха насрочени с президентски указ, след като избраният на редовните избори през 2019 година кмет Красимир Петров получи тримесечна условна присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол.

 

 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени