Бурни освирквания и недоволство срещу Кирил Петков на Околчица (ВИДЕО)

С огромни усилия, запъвания и завалвания на думите премиерът прочете предварително написаното си слово

Кирил Петков на Околчица
Кирил Петков на Околчица Източник: Пресцентър на МС

Премиерът Кирил Петков се качи на Околчица на днешния велик ден, за да прочете словото си по повод честването на Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Пред събралото се множество той опита да каже няколко думи, но както обикновено сричаше, изговаряше неправилно думи, объркваше си, с което предизвика бурни реакции и освирквания.


"Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които заедно можем да кажем, за да почтем паметта на Христо Ботев. В човешката история има много държавници, управници, някои от тях са предавали родината. Някой са се нагаждали към силните на деня, а наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил точно това. Неговият идеал е бил свободна България. И тези думи в прощалното писмо до неговата съпруга казват всичко: Ако умра то знай, че после отечеството съм обичал най-много теб", прочете със запъвания и завалвания на думите Петков.

 

Кирил Петков на Околчица
Кирил Петков на Околчица Източник: Скрийншот видео кадър

Неговото изказване беше съпроводено от освирквания, провиквания, дюдюкания почти през цялото време. Едва ли само обърканата му реч е била основание за това. Събралите се стотици българи, дошли да почетат великия революционер бяха по-скоро част от онова крайно недоволно мнозинство както от антибългарската политика на неговото правителство. Те бурно реагираха на това, че паметта на Ботев се ползва с политическа цел от премиера. 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени