Частично бедствено положение заради ураганния вятър във Враца

Най-сериозни са проблемите в града, където има голям брой паднали и изкоренени дървета, увредени фасади на сгради и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла

Враца

Враца

Източник: Община Враца
Враца

Враца

Източник: Община Враца
Враца

Враца

Източник: Община Враца
Враца

Враца

Източник: Община Враца
Враца
Враца
Враца
Враца

Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града и село Власатица. Това съобщават от пресцентъра на Община Враца.

 

През изминалото денонощие скоростта на вятъра във Враца достигна до 160 км/ч. Силните пориви нанесоха сериозни щети както в централната градска част и жилищните квартали, така и в населените места.


Най-сериозни са проблемите в града, където има голям брой паднали и изкоренени дървета, увредени фасади на сгради и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла. В населените места има частично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество работят по неговото възстановяване.


Всички екипи на ОП "БКС" работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените щети. Съдействие оказват и екипи от Пожарна безопасност и защита на населението.


Към момента, служители на местната администрация и звено "Инспекторат" извършват огледи както в жилищните квартали, така и в населените места на Община Враца. Сигнали могат да бъдат подавани на телефон: 0885 118 857.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени