Четири отбора от три мездренски училища се класираха за зоналния етап на Ученическите спортни игри

В областното първенство по Футбол 7 при момчетата V-VII клас, което се проведе във Враца, взеха участие пет училищни отбора от региона

Хандбал в Мездра
Хандбал в Мездра Източник: Община Мездра

Отборите на три мездренски училища - по Футбол 7 на ОУ "Христо Ботев" - момчетата V-VII клас, по бадминтон на ПГ "Алеко Константинов" - юноши VIII-X клас и по хандбал на СУ "Иван Вазов" - момчета V-VII клас и юноши XI-XII клас, се класираха за зоналния етап на Ученическите спортни игри (УСИ) 2023/2024 г. Те станаха победители в областните първенства в тези възрастови групи в трите вида спорт.

 

В областното първенство по Футбол 7 при момчетата V-VII клас, което се проведе във Враца, взеха участие пет училищни отбора от региона. Тимът на ОУ "Христо Ботев" (Мездра) победи последователно ОУ "Св. Климент Охридски" (Бяла Слатина) със 7:0, ОУ "Христо Ботев" (Гложене) с 6:0 и СУ "Козма Тричков" (Враца) с 2:0. Така възпитаниците на преподавателя по физическо възпитание и спорт Слави Маринов оглавиха крайното класиране с пълен актив от 9 точки и голова разлика 15:0 и се класираха за следващия, зонален етап на игрите.

Победителите играха в състав: Преслав Николаев, Марчело Атанасов, Петър Пановски, Мартин Йорданов, Борислав Цветков, Цветомир Караиванов, Теодор Георгиев, Константин Христов, Велян Костов, Владимир Георгиев, Виктор Павлов и Емил Ценов.

 

Четири отбора от три мездренски училища се класираха за зоналния етап на Ученическите спортни игри
Четири отбора от три мездренски училища се класираха за зоналния етап на Ученическите спортни игри Източник: Община Мездра

Юношите VIII-X клас на ПГ "Алеко Константинов" (Мездра) в състав: Калин Атанасов, Юлиян Петков, Лало Величков, Мартин Начев и Методи Петров (резерва), спечелиха областното първенство по бадминтон в тази възраст. В директна елиминация момчетата на преподавателката по физическо възпитание и спорт Христина Стоянова се наложиха над представителите на СУ "Христо Ботев" (Враца) с 4:1 победи в срещите поединично и по двойки.

 

В същата възрастова група девойките VIII-X клас на ПГ "Алеко Константинов" в състав: Василена Томова, Андреа Вацова, Теодора Тодорова, Милена Петрова и Преслава Генова (резерва), заеха второ място в областното първенство по бадминтон. Те отстъпиха пред своите връстнички от ПГ "Димитраки Хаджитошин" (Враца) с 0:3 победи.

 

На второ място в областното първенство се класираха и тенисистките на ПГ "Алеко Константинов" - девойки VIII-X клас в състав: Магдалена Коцева, Цветелина Дамянова, Преслава Генова и Андреа Вацова (резерва). Те победиха домакините от СУ "Христо Ботев" и загубиха от тима на СУ "Васил Левски" (Роман), който се класира за следващия етап на игрите.

 

Две хандбални формации за областния етап на УСИ класира СУ "Иван Вазов". Момчетата V-VII клас на мездренската гимназия, водени от учителя по физическо възпитание и спорт Христо Иванов, победиха ОУ "Христо Ботев" (Гложене) с 20:13 и СУ "Козма Тричков" (Враца) с 19:18 след изпълнение на дузпи и станаха областни ученически шампиони в тази възраст, а юношите XI-XII клас се наложиха срещу ПЕГ "Йоан Екзарх" (Враца) с 25:17 и срещу СУ "Христо Ботев" (Козлодуй) с 32:23 и също продължават напред. Юношите VIII-X клас на СУ "Иван Вазов" сразиха ППМГ "Акад. Иван Ценов" (Враца) с 23:9, но поради наличието на нередовни състезатели в състава бяха декласирани.

 

Съгласно Правилата за провеждане на Ученическите спортни игри за ученици от V до XII клас през учебната 2023/2024 г., зоналните първенства, в които ще вземат участие представители на зоните Враца, Монтана и Видин, ще се проведат: за момичета и момчета V-VІІ клас - до 20 май, за юноши и девойки VІІІ-Х клас - до 30 май, за юноши и девойки ХІ-ХII клас - до 19 април.

 

Финалните състезания в осемте вида спорт: баскетбол, волейбол, Футбол 7, хандбал, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат, са през месеците май и юни.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени