Четирима влизат в битката за кмет на кметство Бо̀денец, община Мездра

Те са издигнати от ЗНС, ГЕРБ, БСП и Възраждане

Кметство в село Бо̀денец
Кметство в село Бо̀денец Източник: Община Мездра

На 23 октомври 2022 г. (неделя) ще се проведе частичен избор за кмет на кметство Бо̀денец, община Мездра. Кметските избори в третото по население село в общината бяха насрочени с Указ №234 от 7 септември 2022 г. на Президента на Република България (обн. ДВ, бр. 72 от 09.09.2022 г.), след като през месец август тази година дългогодишният кмет на населеното място Емил Иванчев подаде оставка чрез председателя на Общински съвет - Мездра до Общинската избирателна комисия (ОИК).

 

С Решение №158-МИ от 19.08.2022 г. ОИК - Мездра прекрати предсрочно правомощията на Емил Иванчев и изпрати необходимите документи, установяващи основанието за предсрочното прекратяване, на Централната избирателна комисия (ЦИК).

 

С Решение №1340-МИ от 29.08.2022 г. ЦИК предложи на Президента на Република България да насрочи частичен избор за кмет на кметство Бо̀денец. По реда на регистрирането и обявяването им от ОИК - Мездра за участие в частичния избор за кмет на кметство Бо̀денец кандидати за ръководната изборна длъжност са:

• Христо Михайловски, издигнат от ПП "Земеделски народен съюз";

• Яничка Бебева, издигната от ПП "ГЕРБ";

• Росен Тошев, издигнат от КП "БСП за България";

• Анатоли Митев, издигнат от ПП "Възраждане".

 

Съгласно Решение №1462-МИ от 23.09 2022 г. на ЦИК относно определяне чрез жребий на поредните номера в бюлетините на партиите и коалициите, допуснати за участие в частичните избори за кметове, насрочени на 23 октомври 2022 г., Христо Михайловски (ПП "Земеделски народен съюз") ще бъде с №1 в бюлетината, Яничка Бебева (ПП "ГЕРБ") - с №2, Анатоли Митев (ПП "Възраждане") - с №3, а Росен Тошев (КП "БСП за България") - с №4.

 

Предизборната кампания в частичния избор за кмет на кметство Бо̀денец започна на 3 октомври 2022 г. (понеделник) и ще приключи на 21 октомври 2022 г. (петък).

Ако на първия тур нито един от четиримата кандидати не получи повече от половината от действителните гласове, седмица по-късно, на 30 октомври 2022 г., ще се проведе балотаж между първите двама, получили най-много действителни гласове.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени