Десетки участват в конни надбягвания в Нефела и Тишевица

В кушията участват чистокръвни, полукръвни и местни коне

Конни надбягвания
Конни надбягвания Източник: Община Враца

Десетки състезатели от страната участват в конните надбягвания, организирани от кметството в Нефела и пълномощничеството в кв. "Кулата”. Кметът Калин Каменов поздрави организаторите за положените усилия и пожела успех на участниците.

 

В кушията участват чистокръвни, полукръвни и местни коне. На конните игри присъстват още: кметът на село Нефела Цветан Цветанов, пълномощникът на кв. "Кулата” - Даниела Чобанова, жители и гости на населените места. Събитието се организира с подкрепата на Община Враца.

 

Конни състезания бяха организирани и в село Тишевица. Жители на населеното място се включиха в надпреварата. Кметът Калин Каменов поздрави присъстващите и изрази увереност, че инициативата ще се превърне в традиционна, а броят на участниците ще се увеличава. "Бъдете единни и пазете българските традиции”, каза още Каменов.
 
Калин Каменов и Александър Владимиров в Тишевица
Калин Каменов и Александър Владимиров в Тишевица Източник: Община Враца

Още от "Враца"

Община Мездра кани фермерите от региона да се включат в тематични фермерски базари

Желанието ни е да превърнем подобни събития в традиционни, като създадем една трайна практика за провеждането на подобни инициативи, заявява кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

В Световния ден на поезията в Мездра се състоя Пролетно литературно четене

Вечерта на изящната словесност беше открита с избрани откъси от текстове на шлагерни български естрадни песни, посветени на пролетта, които бяха прочетени от участниците в четенет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени