Десето юбилейно издание на Дионисиеви празници в Археологически комплекс "Калето" в Мездра

Програмата на Дионисиеви празници 2024 включва артистичната реконструкции, ритуали, тематични народни танци

Дионисиеви празници в Мездра
Дионисиеви празници в Мездра Източник: Община Мездра

За десета поредна година в навечерието на Трифон Зарезан по стар стил в Археологически комплекс "Калето" - гр. Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Организатори на събитието са Община Мездра и Археологически комплекс "Калето".

 

Дионисиеви празници в Мездра на крепостта
Дионисиеви празници в Мездра на крепостта "Калето" Източник: Община Мездра

Програмата на Дионисиеви празници 2024 включва артистичната реконструкция "Огнесъздаденият Дионисий" - историческа възстановка на древен орфически ритуал, пресъздадена от Театрална група "ТЕМП" към Военен клуб - Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев, сценични изяви на рецитатори от Клуб "Умението да говорим пред публика" при СУ "Иван Вазов" с художествен ръководител Николай Савов и тематични български народни танци в изпълнение на Ансамбъл "Мездра" към Народно читалище "Просвета 1925" с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

 

Дионисиеви празници в Мездра
Дионисиеви празници в Мездра Източник: Община Мездра

Както подобава, по време на събитието присъстващите ще имат възможност да отпият по глътка греяно вино, осигурено от Винарна "Типченица" и приготвено по автентична средновековна рецепта.

 

Заповядайте на 13 февруари 2024 г. (вторник) от 17:30 часа в Археологически комплекс "Калето" - гр. Мездра на десетото, юбилейно издание на Дионисиеви празници!

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени