Десето юбилейно издание на Дионисиеви празници в Археологически комплекс "Калето" в Мездра

Програмата на Дионисиеви празници 2024 включва артистичната реконструкции, ритуали, тематични народни танци

Дионисиеви празници в Мездра
Дионисиеви празници в Мездра Източник: Община Мездра

За десета поредна година в навечерието на Трифон Зарезан по стар стил в Археологически комплекс "Калето" - гр. Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Организатори на събитието са Община Мездра и Археологически комплекс "Калето".

 

Дионисиеви празници в Мездра на крепостта
Дионисиеви празници в Мездра на крепостта "Калето" Източник: Община Мездра

Програмата на Дионисиеви празници 2024 включва артистичната реконструкция "Огнесъздаденият Дионисий" - историческа възстановка на древен орфически ритуал, пресъздадена от Театрална група "ТЕМП" към Военен клуб - Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев, сценични изяви на рецитатори от Клуб "Умението да говорим пред публика" при СУ "Иван Вазов" с художествен ръководител Николай Савов и тематични български народни танци в изпълнение на Ансамбъл "Мездра" към Народно читалище "Просвета 1925" с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

 

Дионисиеви празници в Мездра
Дионисиеви празници в Мездра Източник: Община Мездра

Както подобава, по време на събитието присъстващите ще имат възможност да отпият по глътка греяно вино, осигурено от Винарна "Типченица" и приготвено по автентична средновековна рецепта.

 

Заповядайте на 13 февруари 2024 г. (вторник) от 17:30 часа в Археологически комплекс "Калето" - гр. Мездра на десетото, юбилейно издание на Дионисиеви празници!

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени