Деца от четири села в община Мездра ще се обучават в обновената детска градина в Дърманци

През тази учебна година в детската градина е сформирана една разновъзрастовата група с 16 деца

Детската градина в село Дърманци
Детската градина в село Дърманци Източник: Община Мездра

Дни след като приключи нейният основен ремонт официално беше открита обновената детска градина в мездренското село Дърманци, която е филиал на градската ДГ "Слънчице". По този повод възпитаниците на забавачницата изнесоха кратка поздравителна програма.

 

Тържеството уважиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, управителят на ОбП "Чистота" инж. Тодор Христов, кметът на Дърманци Димитър Тронков, кметският наместник на Ослен Криводол Роман Иванов, директори на сродни учебни заведения, родители.

 

Детската градина в село Дърманци`
Детската градина в село Дърманци
Източник: Община Мездра

През тази учебна година в детската градина е сформирана една разновъзрастовата група с 16 деца от четири съставни села на община Мездра - 10 от Дърманци, 3 от Ослен Криводол, 2 от Ребърково и 1 от Лик. За тяхното обучение и възпитание ще се грижат детските учителки Таня Валентинова и Мария Асенова и помощник-възпитателят Петя Коцева.

 

Директорът на ДГ "Слънчице" Атанаска Христова благодари на всички, допринесли за извършения ремонт на детската градина. Тя сподели, че ДГ "Слънчице" е една от трите детски градини в област Враца, които са класирани от Регионалното управление на образованието и през учебната 2021/2022 година ще реализират проекти по Националната програма на Министерство на образованието и науката "Успяваме заедно", Модул 2 "Иновативна детска градина".

 

Дейностите по модула са насочени към подкрепа на прилагането и популяризирането на добри практики при работата по иновативни проекти, с които се цели повишаване качеството на предучилищното образование.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени