Детска градина "Мир" в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей

От името на община Мездра кметът Иван Аспарухов връчи на ДГ "Мир" поздравителен адрес и плакет за принос към просветата в общината

Детска градина Мир в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей
Детска градина Мир в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей Източник: Община Мездра

В рамките на традиционните Празници на културата "Мездра - май" Детска градина "Мир" чества 50 години от своето създаване. Юбилейното тържество уважиха представители на община Мездра, на образователни, социални и културни институции, на здравни заведения, бивши директори, учители и възпитатели в детската градина, много родители.

 

"За 50 години Детска градина "Мир" се превърна в значима и ценена образователна институция, в която правят първите си стъпки в живота близо 8 000 деца от община Мездра, каза в приветствието си директорът на детската градина Диана Вутова. Тук те срещат разбиране, топлина и обич. Израстват добри, любознателни и даровити, защото намират уют, ласка и подкрепа от всички вас, за които обучението, възпитанието, отглеждането и социализацията на децата е мисия".

 

Кметът инж. Иван Аспарухов
Кметът инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

От името на община Мездра кметът Иван Аспарухов връчи на ДГ "Мир" поздравителен адрес и плакет за принос към просветата в общината и подари на детската градина юбиляр музикална кутия.

"Половинвековният юбилей е сериозен повод за равносметка, удовлетворение от постигнатото и заслужена гордост, пише в поздравителния адрес до екипа на детското заведение. Вие и вашите предшественици сте изминали дълъг и нелек път, за да може Детска градина "Мир" да се утвърди като авторитетно и модерно детско заведение, което заема достойно място в образователната система на община Мездра. Благодарим Ви, че с много любов и всеотдайност, без да пестите усилия, полагате грижи за обучението и възпитанието на нашите деца. Надявам се, че заедно ще съхраните и надградите животворните традиции на Детска градина "Мир" и ще ги предадете, обогатени, на идните поколения. Приемете искрените ни пожелания за здраве и нови успехи във Вашата благородна, но и отговорна професия!".

 

Детска градина Мир в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей
Детска градина Мир в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей Източник: Община Мездра

Поздравителни адреси изпратиха също проф. д-р Ирина Колева - преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", председателят на Синдиката на българските учители д-р ик. н. Янка Такева, директори на детски и учебни заведения от общината. По случай кръглата годишнина върху фасадата на Детска градина "Мир" беше открита юбилейна плоча.

 

Детска градина Мир в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей
Детска градина Мир в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей Източник: Община Мездра

Възпитаници на детското заведение пресъздадоха драматизации на любими народни приказки, пяха, танцуваха и се забавляваха. Специален поздрав отправи Средношколският танцов състав при НЧ "Просвета 1925", който изпълни северняшкия танц "По гроздобер". 90-ият рожден ден украси стилна торта, а за финал в небето полетяха 50 разноцветни балони. 

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени